Havrebrød (Glutenfri og FODMAP-vennlig)

Havre kan fint spises på lav-FODMAP dietten, men inntaket bør begrenses til 25 gram per måltid. Større mengder inneholder både oligo-fruktaner og GOS som kan føre til at du opplever symptomer. Prøv deg frem! Denne oppskriften er veldig inspirert av bedremeg.com.

Oppskriften holder til ca 4 skiver

2 dl havregryn

2 ss cottage cheese

1 egg

1/2 dl vann

1 liten klype salt

2 ss sesamfrø

Slik gjør du: Sett ovnen på 200 grader. Bland ingrediensene sammen og la røren svelle i noen minutter før du klemmer ut noen «skiver» på et bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter til de er litt gyldne. Havrebrødene kan varieres i det uendelige og kan brukes som navnet tilsier som en brødskive med pålegg, som brød til en god suppe, som hamburgerbrød eller rett og slett en low-FODMAP pizzabunn. Her er det bare fantasien som setter grenser ;)

bilde 2

 

 

Sjekk også ut proteinrike havrebrød med quinoa!

Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

hildemad - mars 28, 2014

Hei! Så koselig at du legger ut oppskrifta mi! :) Da blir jeg glaaa vettu! Kjempefin blogg du har her! Skal begynne å lese ;)

Reply
Proteinrike havrebrød med quinoa | Lyngstad Ernæring - juli 20, 2014

[…] Har du ikke quinoarester kan jeg anbefale denne oppskiften på havrebrød <– […]

Reply
Lene - august 5, 2014

Disse anbefales! Takk :)

Reply
Knut Egil - august 6, 2016

Hei
Ser du bruker cottage cheese i oppskriften.Jeg er laktose intolerant,så hva anbefaler du i stedet?

Reply
    Julianne - august 7, 2016

    Hei Knut Egil! Ja, jeg bruker cottage cheese for det har et naturlig lavt innhold av laktose. Du kan prøve laktosefri kesam eller yoghurt naturell for 100 % laktosefri :)

    Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x