Ukens FODMAP-vennlige: Buckwheat Pancake Mix
Hei folkens!
Først og fremst må jeg bare si at det er veldig gøy med så stort engasjement rundt «ukens FODMAP-vennlige». Jeg oppfordret dere til å dele tips til FODMAP-vennlige produkter og det har dere absolutt gjort! Fortsett med det. Det krever en felles innsats og sammen får vi til mer enn hvis vi går rundt hver for oss i jungelen av ferdigprodukter.
Når du følger et lav FODMAP-kosthold er det viktig å lese ingredienslister for å gjenkjenne potensielle FODMAPs. I tillegg vil det gjøre oss mer oppmerksomme på hva vi faktisk putter i oss og dette er viktig for alle som ønsker å spise bra, ikke bare for oss som jakter på FODMAPs. Jeg ønsker at «ukens FODMAP-vennlige» skal brukes til å promotere sunne, magevennlige produkter, fordi det motsatte er i strid med det er det jeg ønsker å formidle gjennom bloggen. Jeg kommer også til å sette lys på naturlige FODMAP-vennlige råvarer i tillegg til ferdigprodukter under samme kategori. Tilbake til dagens tema!
Ukens FODMAP-vennlige produkt er en glutenfri pannekakemix basert på bokhvetemel: Orgran Buckwheat pancake mix.
Ingredienslisten viser: Stenmalt bokhvetemel (49,7%), rismel, maisstivelse, tapioca, hevelsesagenter: monokalsium fosfat, natron.
Dere har kanskje sett denne i «allergiavdelingen» i butikken? Jeg kjøpte den med meg i forrige uke, og den var slett ikke dum. Tilsett egg, vann/melk, rør, stek og spis (like enkelt som å lage bokhvetepannekaker fra bunn, hehe). Som bildet viser, stekte jeg opp en liten pannekakestabel som jeg serverte med kesam og friske bær. Jeg har også laget større pannekaker som jeg fylte med spekeskinke, salat og FODMAP-vennlige grønnsaker. Kjempefint alternativ til brødskiva.
Jeg delte ferdigmiksen i tre og fikk en liten stabel pannekaker som helt sikkert kunne ha mettet to personer:
125 g Buckwheat pancake mix
1 egg
1/2 dl vann
1/2 dl melk
Denne oppskriften gir en ganske tykk røre og gir tykke amerikanske pannekaker. Ved å tilsette mer væske i røra kan du lage større pannekaker som du for eksempel kan fylle med noe godt :)
Slik gjør du: Bland ingrediensene sammen i en bolle, rør godt og stek pannekakene i en stekepanne på medium varme.
Hvor kan du få tak i pannekakemiksen?
Jeg kjøpte denne på ICA, men se om den ikke er å finne i din nærmeste dagligvare i allergiavdelingen hvor de glutenfrie produktene står.
Håper du har en fin onsdag! Jeg har hatt en svært spennende en :)
Julianne