Uke 6: LavFODMAP-ukemeny
Denne uken har jeg planer om å bruke opp noe av maten jeg har liggende i både matskuffer og i fryseren. I det jeg åpner matskuffen finner jeg både hirse, quinoa, forskjellige typer ris og melsorter (som jeg aldri har prøvd) liggende. I tillegg er fryseren full av både fisk, kjøtt og tofu! Jeg hater å kaste mat, derfor må jeg rett og slett ta tak. Hehe. Så denne uken får både et miljøvennlig og økonomisk preg – og det gjør seg en gang i blant! Det betyr at vi kun handler inn råvarer vi alltid trenger, som melk, yoghurt, egg, pålegg, frukt og grønne saker. Kanskje du også har mye mat liggende som du burde ha brukt opp? :)
Ukens FODMAP-vennlige ukemeny ser slik ut:
Mandag: Stekt laks med lun quinoasalat
Tirsdag: Studentnudler med svinekjøtt fra godt.no
Tips: Bruk risnudler, dropp hvitløk eller bruk hvitløksolje, løk- og hvitløksfri hønsebuljong og den grønne delen av vårløken for lavFODMAP.
Onsdag: Fylte bokhvetepannekaker med kylling, salat og karridressing
Torsdag: Sitrusbakt torsk med hirse-couscous fra Monas kjøkkenskriverier
Tips: Bytt ut cous cous med hel hirse for lavFODMAP.
Fredag: Tacosalat
Lørdag: Squashlasagne
Søndag: Havets skattekiste (oppskrift i boken)
Planlegger du ukens middager og hva står på din ukesmeny? :)
Ha en fortsatt fin kveld!
Julianne