Næringsrik kjøleskapsgrøt (lavFODMAP)

Denne oppskriften er inspirert av en hyggelig leser, Marte, som ga meg tips i kommentarfeltet under oppskriften havre- og hirsegrøt. Kjøleskapsgrøt er virkelig noe du kan eksperimentere med, og det gjør det ekstra spennende å stå opp om morgenen og se hvordan frokosten smaker. Denne oppskriften er til deg som ønsker en liten porsjon grøt, med mye energi som holder deg mett en stund. Grøten har fått navnet næringsrik, fordi den er proppet av sunt fett og fiber fra frø og havre. Gresskarkjerner og linfrø bidrar med mye magnesium som blant annet er viktig for normal muskel- og nervefunksjon.

IMG_5810

 

Næringsrik kjøleskapsgrøt (lavFODMAP)

Ingredients

  • 1 ss chiafrø
  • 1 ss linfrø
  • 1 ss gresskarkjerner
  • 2 ss havregryn eller hirseflak
  • 1 ss kokosolje
  • 1 dl laktosefri melk av eget ønske
  • Et dryss vaniljepulver og/eller kanel

Instructions

  1. Bland de tørre ingrediensene i en skål.
  2. Ha deretter i melk og kokosolje og rør godt.
  3. Dekk skålen med plastfolie eller lignende og sett den i kjøleskapet til dagen etter.
  4. Server med lavFODMAP-frukt eller -bær, litt lønnesirup, hakkede nøtter eller en ts peanøttsmør.
http://lyngstadernaering.no/2015/04/19/naeringsrik-kjoleskapsgrot-lavfodmap/

Tusen takk for inspirasjonen, Marte :) !

Ønsker dere en nydelig kveld!

Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

Håvard - april 19, 2015

Hei!

Ikke at det er relatert til dette innlegget, men jeg har et spørsmål: Er glutenfri grandiosa lavFODMAP? Toppingen burde være grei, men vet ikke med bunnen? Har akkurat kjøpt boken – én uke inn i den strenge dietten – og kjenner det er tungt å ikke kunne falle tilbake på en frossenpizza når energien uteblir til middagslaging. Har riktignok ikke begynt å bake noe enda, så da blir ting forhåpentligvis lettere, men med stengte butikken på søndag ble ting plutselig vanskelig..

Reply
    Julianne - april 22, 2015

    Hei Håvard :)

    Glutenfri grandiosa, la meg se: vann, maisstivelse, rismel, lupin, dekstrose, eplefiber, fortykningsmiddel(E464), ost 21%(Jarsberg), pizzakjøtt 14% (storfekjøtt, vann, soyaprotein, stivelse, salt, krydder,konserveringsmiddel(E250)), tomatpuré, paprika 5%, gjær, rapsolje, krydder, sukker, salt.

    Eplefiber bør unngås på lavFODMAP-diett, i tillegg til at pizzaen sannsynligvis er krydret med løk eller hvitløkskrydder, uten at dette står oppgitt. Dette er nok ikke en pizza du bør spise i store mengder under eliminasjonsperioden. Jeg foreslår at du går for speilegg, glutenfritt brød, ferdig oppkuttet salatmix når energien er for lav til å lage middag. Det blir lettere etterhvert, Håvard. Jeg ønsker deg lykke til på dietten og god bedring :)

    Mvh Julianne

    Reply
Ingrid - april 20, 2015

Hei! kunne veldig gjerne tenke meg å lage denne men har ikke fått gått til innkjøp av alle ingrediensene enda. Kan jeg bytte ut chiafrø og kokosolje med noe annet enn så lenge? eller kan jeg lage den uten chiafrøene og kokosoljen ? :)

Reply
    Julianne - april 20, 2015

    Hei Ingrid :)

    Du kan nok lage denne uten både chiafrø og kokosolje. Ha i en ss ekstra havregryn og kanskje også en ss solsikkekjerner? Her er det bare fantasien som setter grenser :) Håper den faller i smak :D Mvh Julianne

    Reply
Trude - april 24, 2015

Hei :)

Dumt spørsmål: Skal ikke kjøleskap-grøt kokes i det hele tatt?
Ble litt forvirret av oppskriften til Marte der det stod at man skulle ha oppi 0,5 dl havregrøt…?

Reply
    Julianne - april 25, 2015

    Hei Trude, godt du spør :)

    Kjøleskapsgrøt skal ikke kokes i det hele tatt. Jeg er ganske sikker på at Marte mener havregryn og ikke havregrøt :)

    Mvh Julianne :)

    Reply
Villkatta - april 27, 2015

Jeg har akkurat lagd en variant av denne og satt den i kjøleskapet. Bare med gryn fra bokhvete og amaranth. Tåler ikke havre, og hadde ikke hirseflak i skapet; blir spennende å se om det jeg lagde, funker :-)

P.S: Anbefalte boken din på bloggen min for ei stund siden. Jeg er kjempeinspirert av den! :-)

Reply
    Julianne - april 30, 2015

    Hei :) Så spennende! Ble det bra? Så kjekt at du anbefaler boken min, det setter jeg stor pris på :D Tusen takk!

    Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x