Ovnsbakt havregrøt med gulrot (lavFODMAP)

Hei! Har du lagt merke til at jeg har skiftet navn på blogg? Jeg har også laget ny Facebook-side! Nå kan du følge meg på godt for magen på Facebook. Etterhvert vil også nettadressen endres, men det tar jeg litt på sikt. Bloggen fylte faktisk to hele år i går (hurra!), så jeg tenker å gi den en total make-over i bursdagsgave snart! Den skal gjøres mer oversiktig og brukervennlig så her tar jeg imot tips med stor takknemlighet :)

Nå var det så lenge siden jeg har delt en oppskrift at jeg ville dele denne med dere! Husker dere oppskriften på bakt havregrøt med banan som jeg postet for en stund siden? Den er veldig god den, men denne varianten synes jeg er minst tre ganger bedre! Jeg liker å starte dagen med noe søtt og denne gir meg assosiasjoner til en sunnere gulrotkake. Det er aldri feil! 

 

IMG_2156

Bakt havregrøt med gulrot

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 20 minutes

Total Time: 35 minutes

Serving Size: 2

Ingredients

    tørt
  • 2 dl havregryn eller en blanding av bokhveteflak, hirseflak, quinoaflak
  • 2 dl revet gulrot
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ts kanel
  • ½ ts kardemomme
  • ½ ts vaniljepulver
  • ½ ts salt
  • ½ ts bakepulver
  • vått
  • 2 dl laktosefri melk eller mandelmelk
  • 1 egg
  • topping
  • ½ dl hakkede valnøtter
  • ½ dl solsikke- og gresskarkjerner
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss kokosolje eller smør
  • server gjerne med
  • laktosefri yoghurt naturell eller melk

Instructions

  1. Sett stekeovnen på 175 °C og ta fram en liten ildfast form. Bland sammen gryn, revet gulrot, chiafrø, krydder og bakepulver i en bakebolle.
  2. Miks sammen laktosefri melk og egg før du heller det over i havreblandingen. La svelle i 5–10 minutter.
  3. Hakk valnøtter og bland sammen med solsikke- og gresskarkjerner. Ha i lønnesirup og smeltet kokosolje og bland godt sammen.
  4. Ha havreblandingen i den ildfaste formen. Fordel nøtte- og frøblandingen over som et lokk og sett formen midt i ovnen. Stekes mellom 20–25 minutter til toppen er gyllen.
  5. Kan nytes både varm og kald :-)
http://lyngstadernaering.no/2015/09/18/ovnsbakt-havregrot-med-gulrot-lavfodmap/

 

IMG_2111

Hilsen Julianne :-)

Instagram: @julianne_godtformagen

Snapchat: juliannesfodmap

Click Here to Leave a Comment Below

Astrid - september 19, 2015

Lagde denne til frokost i dag, og den forsvant på null komma svisj! Utrolig god! Takk for tips :)

Reply
Siv - september 24, 2015

Kan man erstatte lønnesirup med honning? :)

Reply
    Julianne - september 24, 2015

    Om du ikke har behov for å følge lavFODMAP, kan du bruke honning. Følger du derimot lavFODMAP-dietten, bør du unngå honning (høyFODMAP) og heller erstatte lønnesirup med vanlig hvitt eller brunt sukker :)

    Reply
Mari - november 7, 2015

Hei Julianne! Dette ser veldig godt ut! :) Jeg ser at det står i oppskriften at man skal ha 2dl havregryn i en oppskrift for to porsjoner. Så jeg lurte bare på om det gikk greit å spise så mye som 1dl havregryn per porsjon med tanke på at man ikke skal spise mer enn 25g per måltid hvis man skal følge lavFODMAP?

Reply
    Julianne - november 8, 2015

    Hei! Bytt ut noe havregryn med andre flak som quinoaflak, bokhveteflak eller hirseflak om havre er et problem for deg :)

    Hilsen Julianne

    Reply
    Mari - november 8, 2015

    Okei, det skal jeg gjøre! Tusen takk for raskt svar :) Mari

    Reply
    Julianne - november 8, 2015

    Bare hyggelig, Mari :) Håper den faller i smak! Julianne

    Reply
Cathrine - august 26, 2016

Kan denne fryses ned?

Reply
Vivian Andresen - september 21, 2016

Hei! Hvor lenge kan denne stå etter ar den er ferdig stekt, og bør den oppbevares i kjøleskap? Jeg har malt økologisk vanilje fra Brecht, kan jeg bruke den eller blir den for kraftig? Gleder meg til å prøve!!

Reply
    Julianne - september 22, 2016

    Hei Vivian! Ja, oppbevar den i kjøleskapet. Den står seg godt i noen dager :) Du kan også fryse den om du trenger å oppbevare den enda lenger. Smak deg frem med vaniljepulveret fra Brecht – min erfaring er at smaken varierer fra merke til merke. Håper den faller i smak :D Hilsen Julianne

    Reply
Karianne - mars 20, 2017

Hei :) Burde man rive gulrøttene smått eller stort? Min ble litt bløt, selv etter å ha stått ganske lenge over tiden. Og ellers, tusen millioner takk Julianne! Du har reddet meg i matveien med alle disse oppskriftene :D

Reply
    Julianne - mars 21, 2017

    Hei Karianne :) Takk for gode ord, veldig hyggelig å høre at du setter pris på oppskriftene! Jeg river dem grovt og jeg tror ikke det vil ha så mye å si. Prøv å reduser væskemengden neste gang om du følte den ble litt for bløt :) Den skal være saftig altså, men ikke bløt. Hilsen Julianne

    Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x