Torsk i tomater (lavFODMAP)

Forrige fredag gikk jeg innom en nydelig fiskebutikk i Bogstadveien og kjøpte med meg fersk lange. En fantastisk god fisk i torskefamilien som skulle få selskap med tomater, potet og sødmen til stekt paprika. Torsk i tomater har blitt en favoritt hos mange som reduserer på FODMAPs i kosthodet sitt, og denne retten er en smaksbombe uten like. Det var så deilig å spise denne igjen, så nå tenkte jeg det var på tide å dele den her på bloggen. Kanskje et godt middagstips for kvelden? :)

 

IMG_3103

 

Torsk i tomater

Gir 3-4 porsjoner
Tid: 30 minutter
Oppskriften er: lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

 

Dette trenger du

  • En skvett god olivenolje + et par fedd hvitløk, kuttet i store biter.
  • 1 rød paprika
  • 5 mellomstore poteter
  • 1 boks (400 g) hermetiserte tomater
  • 1 ts tomatpuré
  • 1,5 dl vann
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts sukker
  • Smak til med salt, pepper og kajennepepper (om du ønsker en piff)
  • 400 – 500 g torsk eller annen hvit fisk
  • En håndfull oliven
  • Frisk oregano

Slik gjør du: Skjær poteter i tynne skiver, ca. 3 mm i tykkelse og paprika i mindre biter. Ha olivenolje i stekepannen eller kasserollen du skal tilberede måltidet. Ha i hvitløksbitene og stek på svak til medium varme i et par minutter før du fjerner hvitløksfeddene fra stekepannen. Nå har oljen fått en smak av hvitløk uten FODMAPs. Tilsett paprika og poteter og la de få seg noen minutter i stekepannen før du har i hermetiserte tomater, tomatpuré og vann. Krydre sausen med tørket oregano og smak til med salt, pepper, kajennepepper og klype sukker. Ha lokk på kjelen eller stekepannen og la gryta koke til potetene nesten er ferdig. Trekk stekepanna/kasserollen fra platen og legg torskefiletene i sausen. La torskestykkene dampe seg ferdige under lokk i omtrent 5-10 minutter. Når fisken flaker seg, er den ferdig. Strø over oliven like før servering og pynt gjerne med litt friske urter for syns skyld!

 

Håper det smaker! God helg :)

 

Julianne

Click Here to Leave a Comment Below

Eva - januar 22, 2016

Denne er nydelig. Hatt det flere ganger til middag!

Reply
Best of You - januar 22, 2016

Oh my god this looks amazing! trying it on Sunday! thanks for sharing! Have a wonderful weekend

Reply
Birgitte - januar 23, 2016

Hei! Lurte på om jeg kan spise brød som inneholder under 1% hvetemel og resten frø osv..?:-) Er utrolig glad i brød, noe som er litt dumt når jeg går på denne dietten!

Reply
    Julianne - januar 23, 2016

    Hei Birgitte :) Ja, absolutt. Lite hvete = lite FODMAPs, tenk alltid mengder. Er du i gang med eliminasjonsfasen?
    Jeg forstår deg godt, ingenting er som ferskt brød med godt pålegg… :)

    Reply
Birgitte - januar 23, 2016

Åå så koselig med så koselig svar fra deg! Jeg er igang med elimasjonsfasen ja, og har funnet ut til nå at jeg ikke tåler banan noe særlig godt. Jeg er bare 15 år, men er så UTROLIG glad for at du har laget en helt perfekt bok for oss som ikke visste hva som feilet maten og magen (haha). Jeg har laget banangranolaen din allerede to ganger, og skal lage scones av speltmel og bokhvetepannekaker<3 Livet ER lettere nå som jeg vet hvor all lufta kom fra! Har kjøpt kjærligheter på helsekost i dag – de består av sukker, aroma og glukose – de kan jeg vell spise? Ha en super lørdag, Julianne:-)

Reply
    Julianne - januar 24, 2016

    Så godt å høre at magen din er bedre og at boken er til nytte for deg! Det virker som at du er glad i å lage mat, noe som absolutt er en fordel når du følger lavFODMAP-dietten ;) Ja, de kjærlighetene kan du helt fint spise! Kos deg med matlagingen og ha en nydelig søndag, Birgitte :) Hilsen Julianne

    Reply
Best of You - februar 10, 2016

May we share this recipe on our webpage and link to you? :)

Reply
Camilla - februar 26, 2017

Ser på mange oppskrifter at du bruker tomatpuré, men har også sett på lister at den er høyFODMAP. Stemmer det?

Reply
    Julianne - februar 27, 2017

    Hei! Tomatpuré er lavFODMAP inntil 28 g per måltid (ref. Monash University Low FODMAP diet app). Bruk først og fremst appen for å sjekke om råvarer er høy, moderat eller lavFODMAP – diverse lister blir fort utdatert :)

    Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x