Baconsurret torsk med gulrotstappe (lavFODMAP)

Torsk blir svinaktig godt med litt bacon rundt seg. I selskap med en søt gulrotstappe blir denne retten komplett :)

 

IMG_4014


Oppskriften holder til 2 personer

Tid ca. 30 minutter
 lavFODMAP, glutenfri, laktosefri, kan lages melkefri


Gulrotstappe

  • 3 mellomstore gulrøtter (350 g)
  • 3 mellomstore poteter (250 g)
  • 1 ss smør (for melkefri: velg melkefritt smør)
  • salt og pepper

Baconsurret torsk

  • ønsket mengde torsk i stykker/fileter
  • en skive bacon per torskestykke

Tilbehør

  • Brokkoli eller aspargesbønner

Slik gjør du: Begynn med gulrotstappen. Skrell gulrot og poteter og skjær dem i mindre, like store biter. Fyll en kasserolle med vann, ha i gulrot og poteter og kok dem møre. I mellomtiden forbereder du torsken. Sett stekeovnen på 200 grader og ta fram en ildfast form. Surr en baconskive rundt hver torskefilet og legg dem i formen. Stek torsken midt i ovnen i 10-12 minutter, avhengig av hvor store fiskestykker du har. Når du ser at fisken flaker seg, er den ferdig.

Kok opp vann i en kjele og ha i små bunter av brokkoli eller aspargesbønner. La trekke i omtrent 5 minutter.

Når gulrot- og potetbitene er kokt møre, heller du av vannet. Bruk en potetstapper og stapp til du omtrent ikke har klumper igjen. Tilsett smør og smak til med salt og pepper. Dandér gulrotstappe, torsk og grønnsaker på en tallerken og nyt en nydelig, magevennlig middag :)

Julianne

Click Here to Leave a Comment Below

Oppsummering Februar 2016 – GODT FOR MAGEN - mars 3, 2016

[…] har gått deg hus forbi? Oppskriftene finner du her! Pai med spinat, fetaost og soltørkede tomater Baconsurret torsk med gulrotstappe Pytt i panne med posjerte […]

Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x