Proteinrundstykker (lavFODMAP)

Disse rundstykkene er inspirert av bloggen kvardagsmat – en av mine favorittmatblogger! Dette er en enkel oppskrift som du smekker sammen på noen få minutter, krever ingen heving og kan derfor nytes kort tid etter baking. Det liker vi! For å redusere mengden FODMAPs i rundstykkene til kvardagsmat, har jeg byttet ut halvparten havregryn med hirseflak. Dette er et enkelt triks som du kan bruke i flere oppskrifter som inneholder mye havre. Havre har et moderat innhold av FODMAPs, og bør derfor ikke spises i for store mengder per måltid. I denne oppskriften fungerer hirseflak veldig godt, og både smak og konsistes er nydelig! Dette blir en oppskrift jeg kommer til å bruke mye framover, og du skal ikke se bort i fra at de kommer i flere variasjoner her på bloggen. Takk til Anita som driver bloggen kvardagsmat for inspirasjon!

 

 

IMG_3687


Oppskriften gir 9 rundstykker

Oppskriften er: lavFODMAP, glutenfri (velg GF havregryn) og naturlig lav på laktose.

 

  • 250 g cottage cheese (1 liten boks) 
  • 3 egg
  • 125 g havregryn
  • 125 g hirseflak
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt 


Slik gjør du: Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Ha egg og cottage cheese i en bakebolle og kjør glatt med en stavmikser. Tilsett havregryn, hirseflak, bakepulver og salt og rør godt sammen til fin deig. Ha litt vann i hendene og form 9 rundstykker som du fordeler på bakepapiret. Klem bollene litt flate med fingrene. Stek rundstykkene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til rundstykkene har fått en fin og gylden farge. Avkjøl rundstykkene på rist og nyt med godt pålegg. Rundstykkene kan fryses!

Håper det smaker!

Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

Gerd Irene Velle - april 2, 2016

Jeg har laget nesten maken; 1 stort beger Cottage cheese, 4 egg, 400 gram valgfritt mel( blandet mandelmel, bokhvetemel, Ris-mel) og 1 ts bakepulver. Kjør Cottage Cheese i blender, eller bruk stavmikseren sammen med eggene. Bland i alt det tørre så der blir en noe klissete deig. Sett på brett med bakepapir «klatter» ca. 12 Stk. Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter. Nytes med ønskes pålegg😊😊!

Reply
Eli - april 4, 2016

Når man snakker om protein, finnes det noen proteinbarer som egner seg på lav Fodmap-diett?
Eller har du andre tips til enkelt å få i seg proteintilskudd etter trening?

Reply
    Julianne - april 7, 2016

    Hei Eli :) Jeg har dessverre ikke funnet en proteinbar som egner seg på lavFODMAP-diett. Du kan bruke proteinpulver, f.eks varianten fra myoprotein (mocca) er veldig god på smak og har lite FODMAPs. Laktoseredusert litago lettere er også et godt alternativ om du er på farten :)

    Reply
    Sandra - april 7, 2016

    Hva med denne?

    Questbar Chocolate Brownie.
    Ingredienser: Proteinblanding (MYSE- og MELKEproteinisolat), isomalto-oligosakkarider (tapioka), MANDLER, kakao, vann, naturlig aroma, havsalt, søtstoff (sukralose).

    Reply
    Julianne - april 8, 2016

    Denne inneholder isomalto-oligosakkarider som er en FODMAP, dessverre. Unngå under eliminasjonsfasen av dietten. Prøv deg eventuelt fra med små mengder for å se hvordan magen din tåler den. Hilsen Julianne

    Reply
    Sandra - mai 4, 2016

    Har kjøpt den myoprotein (mocca). Veldig god! Takk for tips :) men lurer på om den med vaniljesmak også er ok? Er samme ingredienser som mocca (utenom kakaopulver selvfølgelig).

    Ingredienser myoprotein BOURBON VANILLA:

    Melkeprotein isolat, myseprotein/whey isolat, aromaemner, søtningsmiddel (sukralose),fortykningsmiddel (soyalecitin).

    Står ikke noe om vanilje der?
    Men er denne også lav? Tenkte om det var en grunn for at du kun nevnte mocca, så må dobbelsjekke :-)

    Reply
    Julianne - mai 5, 2016

    Hehe. Ja, den er ok den også. Jeg nevnte nok bare mocca fordi det er den jeg har sjekket nøye nok og selv har testet. Godt du likte den du også! Nydelig i «proteinkaffe» ;)

    Reply
Proteinrundstykker med chiafrø (lavFODMAP) – GODT FOR MAGEN - april 12, 2016

[…] har fått dilla på disse proteinrundstykkene jeg postet oppskrift på for noen uker siden! De lages raskt og enkelt og holder meg mett lenge. I […]

Reply
Bakke - juni 17, 2016

Kan man erstatte hirseflak med havregryn? Så det blir 250g havregryn :)

Reply
Beathe Solberg - september 2, 2016

Hei!

Jeg har testet denne 2 ganger uten at jeg får det til. Nå skal det sies at jeg ikke har hatt hirseflak i hus og har derfor brukt quinoa. Når jeg lager bollene virker deigen/røren fast og fin men med det samme det kommer inn i ovnen flyter det hele bare utover. Hva gjør jeg feil her?

Reply
    Julianne - september 4, 2016

    Hei Beathe! Rare greier! Har du brukt hel ukokt quinoa eller har du brukt quinoaflak? Du kan også bytte ut hirseflak med f.eks bokhvetemel om du har det liggende. Det fungerer godt :) Hilsen Julianne

    Reply
Beathe Solberg - september 4, 2016

Takk for svar! Ja, det var merkelig det der! Jeg brukte kokt quinoa men jeg har bokhvetemel (tilsatt Teff) i hus så kanskje jeg skal teste med det neste gang.

Hilsen Beathe

Reply
    Julianne - september 5, 2016

    Det kan være grunnen til at det ikke gikk så bra – jeg bruker quinoaflak i denne oppskriften, ikke kokt quinoa (selv om jeg vil tro det skal kunne fungere godt også, hmm). Prøv bokhvetemel neste gang og se hvordan det går :) Lykke til! Hilsen Julianne

    Reply
Astrid Warren - oktober 20, 2016

Disse er kjempegode, og enkle, har laget de flere ganger!

Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x