Energikuler (lavFODMAP)

Hjemmelagede energikuler er perfekte å ha i veska når du er på farta og har behov for rask energi proppet med næring. Lag en god porsjon og frys ned - så kan du ta opp av fryseren etter behov. Der holder de seg lenge, og tines raskt når du trenger dem. 

Om du mangler én type flak eller gryn i denne oppskriften, kan du erstatte den mengden gryn med annen type gryn eller flak. Du kan f.eks bruke kun havregryn istedenfor bokhveteflak og quinoaflak. 

Oppskrift uten egg? Prøv disse energibarene!

Energikuler

Oppskriften gir: ca. 20 energikuler
Oppskriften er: lavFODMAP, glutenfri, laktosefri, melkefri

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl bokhveteflak
  • 1 dl quinoaflak
  • 1 dl pekan-nøtter eller andre lavFODMAP-nøtter, grovhakket
  • 3 ss mørk sjokolade, grovhakket
  • 3 ss tørket tranebær, grovhakket
  • 1 ts kanel
  • smak til med salt
  • 4 store ss peanøttsmør
  • 4 ss lønnesirup
  • 2 egg 

Slik gjør du: Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Bland alt det tørre i en bolle. Ha peanøttsmør, lønnesirup og egg i en annen bolle og kjør glatt med en stavmikser. Ha det våte i det tørre og bland godt sammen. La deigen stå i 10 minutter før du triller kuler på størrelse med små golfballer. Det blir mindre kliss om du har litt vann i håndflatene. Fordel energikulene på stekebrettet og stek midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøles på rist :)

God energi! 

Julianne :)

Click Here to Leave a Comment Below

Cindy Johnson - desember 9, 2016

please translate to English

Reply
Nathalie - desember 13, 2016

Hei ;)

Hvor handler du spesialvarene man trenger? Syns quinoa f eks er så vanvittig dyrt!

Stor klem N.

Reply
    Julianne - desember 16, 2016

    Hei Nathalie :) Jeg handler som regel på helsekost eller i velassorterte dagligvarebutikker (f.eks quinoa, chiafrø, bokhvetemel, rismel). Noen ganger kommer jeg over gode tilbud, og da handler jeg litt ekstra slik at jeg har et lite lager :)

    Reply
Guro - januar 25, 2017

Hei! Er det noe annet man kan bruke i stedenfor quinoaflak?

Reply
Ane Emilie Smenes - februar 14, 2017

Er det mulig å bruke bokhvetemel i steden for bokhveteflak? Hadde kjøpt mel i stede for flak…

Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x