Gratis foredrag på nett om FODMAPs! (19.02.17)

Hallo fine deg! Mandag denne uken holdt jeg et gratis foredrag på nett om 5 steg for å forstå FODMAPs - for mennesker som sliter med irritabel tarm eller har en sensitiv mage.

Over 600 mennesker fulgte med på mandag og det var veldig gøy å få inspirere så mange til å spise mat som gjør dem godt :) 

Det var mange som ikke hadde mulighet akkurat da, derfor vil jeg gi deg en ny sjanse nå på søndag!

Søndag 19. februar kl. 19:00 holder jeg samme foredrag hvor du lærer det du trenger å vite for å forstå FODMAPs - et steg om gangen! 

Klikk her for å komme til påmelding!

Dette er de 5 stegene vi skal gjennom på søndag: 

Steg 1: Forstå fordøyelsen
Steg 2: Hvordan noen stoffer i mat (FODMAPs) kan trigge plager
Steg 3: Hvilke matvarer som har mye av disse stoffene
Steg 4: Hvilke matvarer som har lite av disse stoffene
Steg 5: Hva du kan gjøre for å få kontroll på mageplagene dine en gang for alle ;)

​Del gjerne med andre som du tror kan ha nytte av å lære mer om magevennlig mat :)

​Klikk på bildet under for å komme til på melding :) 

Gleder meg til søndag - ses vi? :) 

Click Here to Leave a Comment Below

Synnøve - februar 18, 2017

Lurer på om det finnes nå proteinpulver som går bra å spise på lav foodmap? https://myrevolution.no/bestselgere/myoprotein-600g-mocca-chocolate vet du om dette går fint?

Reply
Trl - februar 20, 2017

Hei
Hvordan er det når man finner ut av at man i blant har gjort feil og fått i seg FODMAPs i løpet av dietten? Dette har skjedd noen få ganger, og det er ikke snakk om store mengder. Må man da begynne på nytt?

Reply
  Julianne - februar 21, 2017

  Hei du! Nei, feil skjer under dietten og man ikke begynne på nytt. Kom raskt inn i gode rutiner igjen, så stabiliserer magen seg raskt. Det viktigste er at du er fri for symptomer/har en mage i balanse når du setter i gang og reintrodusere. Lykke til :)

  Reply
AnneHelene - mars 22, 2017

Jeg har prøvd meg på low fodmap i ca et år. Min mage er vanskelig på den måten at den stopper helt opp.
I starten av utprøvingsfasen gikk det veldig bra. Magen ble bedre og jeg øynet et håp for min mage. Men etter 7- 8 mnd stoppet alt opp igjen. Jeg ser i ettertid at jeg har sklidd ut med mange matvarer og jeg har trodd at havregryn var helt ok. Havregryn har jeg brukt mye i grøt og blandinger med youghurt. Jeg er avhengig av at det sitter godt i magen og har i alle år spist det helt groveste brød for at det skulle holde.
Men nå, det er så vanskelig å finne noe som holder blodsukkeret i sjakk uten havregrøt og grovt brød. Har bakt litt selv med spelt og brukt grovmalt og sammalt. Men det holder ikke. Jeg blir fort helt tom for energi.

De siste ukene har jeg skjerpet alt og luker bort «synderne» i håp om å få magen igang igjen.
Jeg føler jeg må spise hele tiden for at jeg ikke skal gå tom. Men jeg legger så mye på meg når jeg spiser så ofte, selv om det ikke er så mye om gangen. Har klart å holde en ok vekt ved hjelp av havregryn og jogging. Men de siste ukene tør jeg nesten ikke jogge siden jeg går «tom» så fort.

Har du noen tips til noe som sitter veldig godt i magen? Eller noen tanker/erfaringer på hvorfor det går «tomt» så raskt?

(Dette ble litt langt, men jeg leste et sted at du helst ville at en skulle henvende seg i kommentarfeltet siden de ble for mye å svare på eposter. )

Reply
  Julianne - mars 29, 2017

  Hei Anne Helene! Takk for at du legger igjen en kommentar framfor å sende epost, det setter jeg stor pris på.

  Det høres jo ut som at havregryn gikk fra for deg de første 7-8 månedene? Det kan være totalmengden som har gjort deg dårlig, det vil si de andre matvarene som du forteller at du har sklidd ut med.

  Om du har spist store mengder havregryn kan du redusere mengden havregryn og erstatte resten med f.eks hirseflak, bokhveteflak eller quinoaflak for mindre FODMAPs. Du kan også lage grøt av f.eks kokt hel quinoa, bokhvete eller hirse, det er kjempegodt! Lag grøten på laktosefri melk/mandelmelk eller kokosmelk og ikke vann slik at du får mer energi i grøten på mindre mengde. Du kan også tilsette f.eks knuste nøtter og frø for at grøten skal mette lenger. Tilsetter du chiafrø får du også mer fiber som kan hjelpe deg å holde magen i gang!

  Prøv deg litt frem og vurder hvordan det føles :)

  Hilsen Julianne

  Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x