Enkle rundstykker med gulrot og gresskarkjerner

I dag vil jeg dele en populær oppskrift fra boken min Godt for Magen (annonselink). Grunnen til at de har blitt så populære er nok fordi de virkelig møter manges behov. Les her: de er næringsrike, enkle å lage og smaker nydelig. I tillegg er de lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og kan enkelt lages melkefri. De er også fri for gjær! Så trekk opp ermene, her er det bare sette i gang å bake :)

Enkle rundstykker med gulrot og gresskarkjerner

Oppskriften gir 12 stk
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri, melkefri og gjærfri

Dette trenger du

  • 1 ss fiberhusk
  • 5 dl lunket vann eller valgfri lavFODMAP-melk
  • 3 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • 150 g revet gulrot
  • 150 g bokhvetemel
  • 150 g fullkornsrismel
  • 150 g havregryn
  • 4 ss gresskarkjerner

Slik gjør du: Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Bland fiberhusk og lunket vann i en bakebolle og la svelle i ca. 5 minutter. Pisk godt sammen før du tilsetter revet gulrot, olje og salt. Pisk opp blandingen nok en gang før du tilsetter mel, havregryn og frø. Bruk hendene og elt deigen godt. Ha deigen på kjøkkenbenken og form to "pølser". Del hver del i seks biter og form til rundstykker (det blir ikke så klissete om du har litt vann på hendene) og fordel dem på stekebrettet. 

Stekes midt i ovnen i cirka 45 minutter eller til de er gyldne i fargen og du kan høre en hul lyd når du banker på undersiden av rundstykkene. Avkjøl på rist før du skjærer i dem. Nytes med godt pålegg :)​

Noen tips!

  • Du kan bytte ut bokhvetemel og fullkornsrismel med annet lavFODMAP-mel
  • Rundstykkene egner seg godt til frysing!

Click Here to Leave a Comment Below

Linn - juni 19, 2017

Kan man bytte ut fullkornsrismel med for eksempel mandelmel, kokosmel eller sesammel? Jeg må være litt forsiktig med karbohydrater 😊 Du er så utrolig flink. Takk for at du deler så mye med oss og hjelper så mange der ute med ibs.

Reply
Berit - juni 20, 2017

Hei. Ikke noe hevemiddel?
Berit

Reply
ingun - juni 20, 2017

Hei :)
skal der ikke noe hevemiddel i ?

Reply
Tanja - juni 22, 2017

Har laget disse flere ganger og der er så gode! Har alltid noen i fryseren, å når det blir tomt lager jeg ny runde :-D Takk, for mange fine oppskrifter!

Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x