Grove surdeigsbrød av spelt med gulrot (lavFODMAP)

Er du på jakt etter et sunt og godt surdeigsbrød av spelt du kan nyte til hverdags, er disse midt i blinken! I motsetning til de lekre surdeigsbrødene du får når du bruker denne oppskriften, blir disse mer autentiske hjemmebakte brød bakt i brødform. Disse er enkle å lage, krever kortere hevetid og smaker nydelig. I tillegg holder de seg saftig flere dager etter steking :) 

Grove surdeigsbrød av spelt med gulrot 

Oppskriften gir 2 brød
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og melkefri. Inneholder gluten. 

Dette trenger du

  • 700 g sammalt speltmel
  • 300 g siktet speltmel
  • 200 g revet gulrot
  • 2 ts salt
  • Ca. 8 dl vann
  • 3 ss surdeigsstarter

Slik gjør du: Vask og riv gulrøttene med et rivjern. Mål opp ingrediensene og kna deigen sammen til en fin deig. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve på kjøkkenbenken i 8-12 timer, litt avhengig av hvor god tid du har. 

Ta deretter fram to brødformer og kle dem med bakepapir. Fordel deigen i de to formene, dekk med plast og la heve videre i 1–2 timer før steking. 

Sett stekeovnen på 250 grader. Når ovnen er oppvarmet setter du brødene inn på nederste rille i ovnen. La steke i ca. 10 minutter før du senker temperaturen til 175 grader og steker brødene videre i ca. 50 minutter til. Sjekk om brødene er ferdige ved å banke forsiktig på undersiden av brødet. Hører du en hul lyd er brødet ferdig. Avkjøl på rist og nyt med godt pålegg :)

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x