Sjokoladekuler med valnøtter (lavFODMAP)

Disse kommer du til å elske! Lages i en fei og smaker helt nydelig. Perfekt som kaffekos, som en energiboost før trening eller rett og slett som sunnere snop til helgen. Her har du oppskriften på en liten magevennlig godsak :)

Sjokoladekuler med valnøtter

Oppskriften gir ​ca. 20 kuler
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri, melkefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn

Dette trenger du

  • 150 g lettkokte havregryn
  • 30 g kakaopulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ts pulverkaffe
  • 1 dl kaldpresset kokosolje (ikke smeltet)
  • ½ dl lønnesirup
  • 50 g finhakkede valnøtter
  • ½ ts maldonsalt

Slik gjør du: Kjør havregryn til mel i en foodprosessor. Tilsett kakaopulver, vaniljepulver og pulverkaffe og kjør til blandingen er godt kombinert. Ha i kokosolje og lønnesirup og kjør til du får en smidig deig som du kan trille til kuler. Ha deretter i finhakkede valnøtter og smak til med maldonsalt. Trill deigen til små kuler og sett kaldt i kjøleskapet før du nyter! Om du vil, kan du trille kulene i finhakkede valnøtter som du ser på bildet, men det har ikke mye å si for smaken :)

Håper det smaker! 

Click Here to Leave a Comment Below

Maren - oktober 20, 2017

Denne skal jeg prøve i kveld!
PS: Jeg setter så stor pris på den jobben du gjør! Mye god kunnskap du formidler angående IBS som gjør det lettere å leve godt med. Du er inspirerende! God helg!

Reply
Karin - oktober 22, 2017

Denne skal jeg prøve! 😊
Hvor lenge kan de oppbevares og hvor kjøleskapet?
Karin

Reply
    Julianne - oktober 23, 2017

    Hei Karin :) Jeg vet ikke hvor lenge de holder seg i kjøleskapet, men i alle fall et par uker. Om du tenker å ha dem lenger, kan du fryse dem ned og ta opp etter behov :) Håper det smaker!

    Reply
Karen Eskesen - oktober 24, 2017

Hej Julianne
De kugler ser bare lækre ud, men jeg undrer mig over de «lettkokte havregryn», som skal køres til mel? Hvis man koger havregryn, bliver det vel til grød, og så får man ikke mel ud af det? Er der noget norsk/dansk her, jeg ikke forstår? :)
Hilsen Karen

Reply
    Julianne - oktober 24, 2017

    Hei Karen :) Takk for godt spørsmål! Håper jeg forstår deg riktig når jeg svarer her :) I Norge har vi i hovedsak to ulike typer havregryn; store havregryn og lettkokte havregryn som man stort sett bruker til å lage grøt. Grunnen til at jeg bruker lettkokte havregryn i denne oppskriften (og ikke store havregryn), er fordi jeg synes deigen til kulene ble lettere å jobbe med. Det er ikke sikkert det har mye å si, så prøv deg gjerne fram :) Alternativt kan du bruke havremel isteden for å kjøre havregryn til mel i denne oppskriften. Mvh Julianne :) (PS. kjekt at du følger med helt fra Danmark! :D)

    Reply
Janne - november 8, 2017

Hei 😊 Går det an å erstatte havregryn med andre flak/annet mel?

Reply
    Julianne - november 9, 2017

    Hei Janne! Det har jeg ikke prøvd, dessverre, så jeg vet ikke hvordan konsistensen eller smaken vil bli :)

    Reply
Ida - november 16, 2017

Disse var fantastiske! Lagde dem for hånd (med havremel), men det var vanskelig å inkorporere kokosoljen ordentlig så neste gang bruker jeg foodprocessor som i oppskriften eller smelter oljen først. :)

Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x