Meksikansk gryte (lavFODMAP)

Inneholder link til tanum.no 

Heisann! I dag deler jeg en populær lavFODMAP-oppskrift fra min andre bok Godt for Magen Denne kan fint erstatte fredagstacoen om du ønsker en ørliten forandring :) Gryten smaker enda bedre dagen etter, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang! 

Meksikansk gryte med ris

Oppskriften gir 3–4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri, melkefri
For glutenfri dropp buljong eller bruk en glutenfri buljong/fond 

INGREDIENSER

 • 400 g karbonadedeig
 • én håndfull hakket purreløk eller vårløk (mørkegrønn del)
 • 1 paprika
 • 2 gulrøtter
 • 1 ss tomatpuré
 • 400 g hakkede tomater
 • 1 dl vann
 • 1-2 ss fond uten løk og hvitløk (f.eks touch of taste kylling)
 • 1 ss paprikapulver
 • 1 ss spisskummen
 • 1 ts tørket oregano
 • 1 ts sukker
 • smak til med salt, pepper, kajennepepper og litt presset limeSERVER GJERNE MED

 • kokt ris
 • salat
 • laktosefri lettrømme (melkefri: kutt ut eller erstatt med melkefritt alternativ)
 • frisk koriander 

SLIK GJØR DU
Kok ris etter anvisningen på pakken. Vask grønnsakene og skrell gulrøttene og kutt de i mindre, like store biter. Stek deretter karbonadedeig i en stekepanne. Sett til side. Ha litt olje i en medium stor kjele og fres grønnsakene i noen minutter før du har i tomatpuré og blander godt. Tilsett hakkede tomater, vann og fond. Tilsett deretter den stekte karbonadedeigen før du smaker til med krydder, salt, pepper og en klype sukker. La gryta småputre på lav varme i minst 10 minutter før du serverer. Bruk tiden til å lage en liten grønn salat. Press litt lime i gryta rett før servering og serveres med kokt ris, laktosefri lettrømme, litt revet hvitost og frisk koriander!

Håper det smaker :)

Julianne

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x