Magevennlig proteinpizza (lavFODMAP)
Denne oppskriften er inspirert av de enkle proteinrundstykkene jeg har liggende på bloggen. Denne pizzaen spiser vi like gjerne på en fredagskveld som på en helt vanlig ukedag hvor vi har lyst på noe litt ekstra godt. I dag får du oppskriften på en av mine favoritter med creme fraiche, parmaskinke, ruccola og pinjekjerner, men du kan helt enkelt toppe pizzaen med det du liker aller best :)
Hvit proteinpizza med parmaskinke, ruccola og ristede pinjekjerner
Oppskriften gir én pizza (to personer)
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktoseredusert
Pizzabunn
Ingredienser
2 egg
150 g cottage cheese
75 g havregryn
125 g rismel (eller quinoamel, bokhvetemel, hirsemel, sorghummel, alt fungerer)
1 ts bakepulver
1 liten ts salt
Topping
Ingredienser
2-3 ss creme fraiche (den er naturlig lav på laktose, men du kan også bruke laktosefri CF)
1 fersk mozzarella eller annen ost
En god parmaskinke
Cherrytomater
Tørket oregano
Revet parmesan
Ruccola
Ristede pinjekjerner
Slik gjør du: Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Ta fram en bakebolle og bland sammen egg og cottage cheese. Kjør glatt med stavmikser og bland i resten av ingrediensene. Kna sammen til en myk deig, og la stå i 5-10 minutter.
Ha deigen over på bakepapiret og fordel den utover med hjelp av håndflatene eller en slikkepott. Ta litt vann på fingrene, det hjelper mot klisset. Alternativt (med mindre kliss) kan du legge et nytt bakepapir over deigen og bruke en kjevle til å kjevle deigen flat. Sett stekebrettet midt i ovnen og forstek pizzabunnen i 5-6 minutter. Forbered toppingen mens du venter.
Smør pizzabunnen med et jevnt lag med creme fraiche og fordel over fersk mozzarella. Stek midt i ovnen på 200 grader til osten er gyllen i fargen. Legg over parmaskinke, cherrytomater og ruccola på den nystekte pizzaen, og avslutt med et dryss tørket oregano, revet parmesan og ristede pinjekjerner. Jeg serverer denne med en god salat og litt god rømme :)
Håper det smaker!