Bananbrød med kakao og valnøtter (lavFODMAP)

Dette bananbrødet er kjempegodt! Jeg nyter det til kopp kaffe eller et glass iskaldt glass laktosefri melk eller så pakker jeg det med meg når jeg går på tur. Det blir saftig og holder seg sånn i noen dager! Oppskriften er inspirert av dyktige Linda Stuhaug sin oppskrift, men jeg har gjort noen endringer for å lage det litt snillere mot magen.

Jeg bruker modne bananer i oppskriften, som er lavFODMAP inntil ca. 30 g per servering. Du kan bruke mindre modne bananer for lavere FODMAP-innhold, smak eventuelt til med annen søtning.

Bananbrød med kakao og valnøtter 

Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri bruk glutenfrie havregryn
For melkefri bruk mandelmelk istedenfor laktosefri melk

Ingredienser
3 modne bananer
3 egg
1/2 dl laktosefri melk eller mandelmelk
100 g havregryn eller havremel
100 g quinoamel eller bokhvetemel
1 ts bakepulver
45 g kakaopulver
2 – 4 ss kokosblomstsukker eller annen søtning (smak til ønsket sødme)
1 klype salt
50 g hakkede valnøtter

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 175 grader og kle en brødform med bakepapir. Skrell bananene og ha dem i en bakebolle. Tilsett eggene og bruk en stavmikser til å kjøre blandingen glatt. Bland inn havregryn, mel, bakepulver og vend inn kakaopulveret med en slikkepott. Smak til med søtning og en klype salt og tilsett hakkede valnøtter. Ha røra i brødformen og sett den på et stekebrett midt i ovnen. Stek brødet i cirka 50 minutter. Stikk en strikkepinne midt i brødet når tiden nærmer seg. Bananbrødet er ferdig når det ikke fester seg deig på strikkepinnen.

Håper det smaker :) 

– Julianne

Click Here to Leave a Comment Below

Helene - mai 9, 2018

Hei! Mitt ble aldri ferdig stekt inni, selv om det stod godt over en time. Noen tips?

Reply
    Julianne - mai 14, 2018

    Hei Helene! Så rart. Ble det rått (deigete) inni eller saftig? Jeg har laget akkurat denne oppskriften to ganger og det blir saftig, men ikke uferdig/deigete :)

    Reply
Elisabeth - mai 15, 2018

Hei
Har du noen tips til hva jeg kan erstatte egg med i denne oppskriften?

Reply
Solveig - mai 21, 2018

Kan man bruke speltmel istedenfor quinoamel/bokhvetemel? :)

Reply
    Julianne - mai 21, 2018

    Hei :) Ja, det kan du. FODMAP-innholdet blir litt høyere da, men om du tåler det, så er det bare å bruke speltmel i denne oppskriften :)

    Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x