Surdeigspizza med søtpotet, soltørkede tomater og oliven (lavFODMAP)

Dette er min ultimate, magevennlige pizzafavoritt! For det første er pizzabunnen laget på surdeig, noe som gir en helt fantastisk smak og konsistens. For det andre toppes denne med råvarer harmonerer så altfor godt med hverandre! Og nei, pizza trenger ikke toppes med kjøtt for å smake bra!

Du må planlegge å lage denne, siden bunnen trenger lang hevetid. Et annet tips er å lage opp pizzabunner en dag du likevel baker surdeigsbrød og ovnen står på. Halvstek pizzabunnene i 5-7 minutter, avkjøl og frys ned. Da lager du verdens beste pizza raskere enn du klarer å steke Grandiosa ;) 

Surdeigspizza med søtpotet, soltørket tomat og oliven

Oppskriften gir 2 tynne italienske pizzaer (3 – 4 porsjoner/2 personer)
Oppskriften er lavFODMAP og naturlig lav på laktose
Oppskriften inneholder gluten og melk

Ingredienser
Pizzabunn av surdeig og spelt 

Topping
Laktosefri crème fraîche (eller original, som har et naturlig lavt innhold av laktose)
Fersk mozzarella eller annen god pizzaost
Søtpotet skåret i tynne skiver*
Soltørkede tomater, bløtlagt i 15 min. 
Oliven av god kvalitet
Salt og pepper
Tørket eller frisk oregano

Slik gjør du: Forstek pizzabunnen i 5-7 minutter (på 225 - 250 grader, midt i ovnen) og ta den ut av ovnen. Skrell søtpotet og skjær den i tynne, tynne skiver. Grovhakk soltørkede tomater og oliven. Smør bunnen med et jevnt lag med crème fraîche og fordel fersk mozzarella, søtpotetskiver, soltørkede tomater og oliven på pizzabunnen. Kvern over litt salt og pepper om du vil. Sett pizzaen tilbake i ovnen og stek videre i 15 minutter til osten er smeltet og bunnen er gyllen i kantene. Strø over tørket eller frisk oregano rett før servering. 

Server pizzaen med en enkel, grønn salat ved siden av. Litt rømme er også godt til :-)

*Søtpotet er listet som høyFODMAP, men er lavFODMAP inntil 70 g per måltid. Du kan derfor inkludere noe søtpotet i eliminasjonsfasen av dietten. Om du ønsker et annet godt alternativ til søtpotet på denne pizzaen, kan du bruke paprika. 

Om du vil ha pizza NÅ, kan du også bruke oppskriften på proteinpizza-bunn for å lage denne! 

Håper det smaker!

Julianne

Click Here to Leave a Comment Below

Vigdis - august 3, 2018

Hei. Mitt største matproblem er melk, antagelig melkeprotein for det er like ille uansett hva slags melkeprodukt jeg bruker, men jeg savner en god pizza. Noen forslag?
Hilsen Vigdis

Reply
  Julianne - august 3, 2018

  Hei Vigdis! Skjønner. Du kan lage denne med tomatbase og toppe den med en vegansk ost, f.eks Go Vegan fra Synnøve Finden eller Pizzaschmelz fra Wilmersburger :) Mvh Julianne

  Reply
Veronika - august 9, 2018

Hei!
Nam, denne har jeg lyst til å prøve!

Vil bare tipse om (hvis du ikke visste) at coop har soltørket tomat på glass i olje som ikke er tilsatt hvitløk. De er litt rimeligere enn de man finner i grønnsaksdisken og man slipper kanskje bløtlegging? :)

Veronika

Reply
  Julianne - august 9, 2018

  Hei :) Denne håper jeg du liker – jeg ELSKER den!

  Ja, supert tips. Jeg bruker selv soltørket tomat i olje og da trenger du ikke bløtlegge. Varianten jeg bruker inneholder litt hvitløk, så supert tips om coop sin variant uten! Takk <3 Den skal jeg se om jeg finner neste gang. Ha en fin dag :-) Hilsen Julianne

  Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x