Scampi i kokos og karri (lavFODMAP)

Dette er en stor favoritt her i huset! Den lages raskt, men smaker som at jeg har brukt langt mer tid på å lage den. I denne oppskriften bruker jeg ferdigkokte scampi (fra rema 1000), men jeg lager den nesten oftere med stekt kyllingfilet i biter. Veldig godt begge deler :) 

Oppskriften finner du også i min nyeste bok tarmstyrkende lavFODMAP-mat [reklamelink]

Scampi i kokos og karri 

Oppskriften gir 2–3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og fri for melk

Ingredienser
2 gulrøtter
3–4 bunter brokkoli
1 paprika
1 god håndfull hakket rødkål
en liten boks kokosmelk (250 ml)
2 ss soyasaus
1 ss karri
litt kajennepepper om du vil (smak til)
en skvis limesaft
salt og pepper 
270 g kokt scampi
frisk koriander
rapsolje til steking

Server gjerne med kokt ris eller quinoa. 

Slik gjør du
Start med å koke ris eller quinoa etter anvisningen på pakken. Kutt grønnsakene i like store biter. Varm opp oljen i en stor stekepanne eller en wokpanne. Wok grønnsakene i noen minutter før du tilsetter kokosmelk, soyasaus og karri. La grønnsakene putre litt før du smaker til med salt, pepper, kajennepepper og limesaft. Like før servering tilsetter du scampi. Scampiene er allerede kokt, så de ska kun gjennomvarmes. Strø over frisk koriander og server med kokt ris eller quinoa. 

Tips!
Vil du lage denne med kylling eller annet kjøtt steker du det først og setter det til side mens du tilbereder resten av retten. 

Håper det smaker! :D

- Julianne

Click Here to Leave a Comment Below

Diana - september 12, 2018

Dette så nydelig ut:-)
Hva slags ris har du brukt her, den så litt mørkere ut enn vanlig?

Reply
    Julianne - september 12, 2018

    Denne er kjempegod :) Dette er fullkornsris for mer fiber, men du kan også bruke vanlig hvit ris om du vil. Jeg liker best å bruke kokt quinoa :)

    Reply
Camila - september 20, 2018

Kan man erstatte rødkålen med noe annet?

Reply
    Julianne - september 21, 2018

    Hei :) Ja, du kan droppe rødkål i oppskriften. Jeg bruker oftest gulrot, paprika og brokkoli (da jeg som regel alltid har det hjemme). Har jeg andre grønnsaker som rødkål, squash, ingefær og vannkastanjer, har jeg i det også :) Håper det smaker! Hilsen Julianne

    Reply
Marianne Eikefet Tepstad - november 2, 2018

Får du kjøpt kokosmelk i vanlig dagligvarebutikk?

Reply
    Julianne - november 6, 2018

    Ja, det får du Marianne :) Jeg kjøper gjerne de små kartongene (ca. 300 ml) fra Rema 1000 (rosa boks). De egner deg veldig godt i denne retten :)

    Reply
Synøve - november 2, 2018

Hei!
Jeg kan ikke se hvor mye kokos du har i retten. Er det etter smak og behag?

Reply
    Julianne - november 6, 2018

    Hei Synøve :) Det er kokosmelken som er «kokos» i kokos og karri :D Skjønner at den kan misforstås <3

    Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x