Nøttebrød med tranebær (lavFODMAP)

[Samarbeid med Det Glutenfrie Verksted]

Dette nøttebrødet ble bare helt magisk og jeg klarer ikke vente med å dele oppskriften med deg! 
Oppskriften er inspirert av Monicas bok Glutenfri Jul som inneholder en haug med fristende, glutenfrie og magevennlige oppskrifter. Dette er et fiberrikt brød proppet med næring - med innslag av søte små overraskelser i form av tørket tranebær. Smaker nydelig med litt godt, salt pålegg! 

Nøttebrød med tranebær

Oppskriften gir 1 deilig nøttebrød
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

Dette trenger du
1 pose Det Glutenfrie Verksteds Fiberbrødmiks
25 g fersk gjær eller én pose tørrgjær
3,75 dl lunket vann
50 g valnøtter
50 g pekannøtter (eller gresskarkjerner)
25 g hasselnøtter
25 g mandler
50 g tørkede tranebær (kan sløyfes om du vil)
Litt ekstra hakkede nøtter til pynt

Slik gjør du: Grovhakk nøttene. Løs opp gjær i lunket vann og bland med miksen i en kjøkkenmaskin. La kjøkkenmaskinen gå i 5 minutter før du tilsetter de hakkede nøttene og tranebærene. Kle en brødform på ca. 1 liter med bakepapir og ha deigen i formen. Sett brødet på et lunt sted til heving i minst 30 minutter. Skru stekeovnen på 200 grader. Når brødet er ferdig hevet strør du hakkede nøtter over og presser dem litt forsiktig nedi deigen. Stek brødet i ca. 50 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist og nyt med godt pålegg.

Brødet holder seg saftig i flere dager, men det kan også fryses. 

Håper det smaker :)

Click Here to Leave a Comment Below

Tine Wittek Dagousset - desember 3, 2018

Dette ser supergodt ut. Kan jeg bruke bakepulver i stedet for gjær som ikke tåles?

Reply
    Julianne - desember 4, 2018

    Hei Tine :) Jeg har ikke testet det selv, men jeg ser for meg at det vil fungere ganske greit – hva tror du? Har du byttet ut gjær med bakepulver i lignende oppskrifter tidligere?

    Reply
Silvia - desember 3, 2018

Takk for et fint oppskift med tranebær.

Reply
Siv Grytten Østman - desember 4, 2018

Dette høres godt ut. Lager selv surdegsbrød av spelt (med basis i dine oppskrifter) som blir utmerkede men har prøvd meg på glutenfrie. De var milt sagt kjedlige.
Må prøve dette.

Reply
    Julianne - desember 4, 2018

    Hei Siv :) Ja, jeg er litt enig med deg der. Det er vanskelig å gå for de glutenfrie brødene når man først har fått smaken for surdeigsbrød av spelt :) Dette brødet har i motsetning til mange andre glutenfrie brød masse smak! Håper det faller i smak hos deg :)

    Reply
Karin - desember 4, 2018

Dette høres spennende ut! Må prøves . Bakt fiberbrødet mange ganger før, men nå blir det en ekstra spiss på det til jul , så tusen takk Julianne!🌹😄🎄

Reply
Britt Pettersen - desember 4, 2018

Takk for alt du deler så generøst!
Britt 😊

Reply
Nina - desember 4, 2018

Takk for oppskrift. Dette er mitt favorittbrød. Er helt avhengig av det :-) Har poser og silikonform med på ferie etc. Har slitt litt med at det ikke har heva seg så bra og blitt litt kompakt. Har nå begynnt å kun bruke fersk gjær og heve det i stekovnen på laveste varme (25-30 grader) og da blir det mye mer luftig.
Skal teste med nøtter ved neste batch – pekannøtter er også en favoritt.

Reply
    Julianne - desember 6, 2018

    Så gøy å høre, Nina :) Ja, Monica sier at baksten blir desidert best når du bruker fersk gjær, så kanskje det hjelper :) Håper en ny vri med nøtter faller i smak også! Hilsen Julianne

    Reply
Esther Bakøy - desember 5, 2018

Har prøvd ei lignende oppskrift, bare med natron istedet for gjær, hasselnøtter istedet for mandler, yoghurt naturell istedet for vann. Skal prøve med tranebær i også neste gang, for det er så godt (det var aprikoser i min oppskrift) :)
Esther

Reply
    Julianne - desember 6, 2018

    Oi, så godt det høres ut, Esther :) Takk for at du deler. Da er jeg sikker på at det vil fungere fint å bytte ut gjær med f.eks bakepulver i denne oppskriften :) Ha ei fin førjulstid! Hilsen Julianne

    Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x