Knekkebrød av rismel (lavFODMAP)

[Reklame for egen bok]

Jeg innser nå at jeg ikke er så kreativ når det kommer til å navngi oppskriftene mine, men disse knekkebrødene av rismel er altså en klassiker fra boken min Godt for Magen. Oppskriften er spesielt laget til deg som er litt ekstra sensitiv for fiber, og som ikke tåler så godt f.eks frøknekkebrød. Disse er enkle å lage og smaker nydelig! 

Knekkebrød av rismel 

Oppskriften gir 12 stk (et brett knekkebrød)
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

Ingredienser
2 dl fullkornsrismel
1 dl havregryn
1 dl linfrø eller andre frø
0.5 ts salt
0.5 dl rapsolje
2 dl kokende vann 

Slik gjør du: Sett stekeovnen på 150 grader varmluft. Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett olje og kokende vann og bland godt sammen til en fin deig. Ha deigen over på et bakepapir. Legg nok et bakepapir over deigen og bruk en kjevle til å kjevle deigen så flat du får til. Fjern forsiktig bakepapiret fra deigen og før den over på et stekebrett. Bruk et pizzahjul og skjær knekkebrød i ønsket fasong. Stek knekkebrødene i ca 50 – 60 minutter til de er helt sprø. Er knekkebrødene fremdeles myke etter en time i ovnen, kan du skru ned temperaturen til 50-75 grader og la dem ettersteke til de blir så sprø.  Avkjøl knekkebrødene på rist og oppbevar dem i en tett boks eller lignende :)

Håper det smaker! 

Julianne :) 

​Prøver du ut noen av mine oppskrifter? Da blir jeg veldig glad om du deler!
Tag bildene dine med #juliannelyngstad eller tag @julianne_godtformagen på Instagram, så finner jeg dem igjen :)

Click Here to Leave a Comment Below

Lise Schmidt - desember 9, 2018

Hei!
Skal de stå midt i ovnen/midterste rille?
Har du prøvd steke flere brett samtidig? Slik at man kan doble oppskriften?
Lise 😊

Reply
    Julianne - desember 10, 2018

    Hei :) Ja, midt i ovnen! Du kan doble oppskriften og steke to brett samtidig, skru temperaturen litt ned og bruk varmluft for jevnere steking :) Følg med underveis! Håper det smaker :D Hilsen Julianne

    Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x