Årets julehefte – Magevennlig Jul ♥

Hver jul får jeg spørsmål fra lesere og kursdeltagere som bekymrer seg for hva de kan – og ikke bør spise av maten som blir servert, hvordan lage julematen litt mer magevennlig, hvordan komme seg gjennom alle juleselskapene og julebord – og om det i det hele tatt er mulig å komme seg gjennom julen […]

Les mer

Magevennlige lussekatter (lavFODMAP og glutenfri)

[Samarbeid med Det Glutenfrie Verksted]Luciadagen nærmer seg, og da har du kanskje lyst å bake deilige lussekatter? I dag får du oppskriften på deilige lavFODMAP og glutenfrie lussekatter som alle kan spise! Oppskriften er fra den fine boken til Monica som heter Glutenfri Jul og baseres på Bollemiksen fra Det Glutenfrie Verksted. Jeg er ikke […]

Les mer

Laktosefri risengrynsgrøt (lavFODMAP)

Om det er noe som er enkelt å lage magevennlig, så er det risengrynsgrøt. Den eneste endringen du trenger å gjøre i oppskriften, er å velge laktosefri eller laktoseredusert melk. Den blir like god som vanlig risengrynsgrøt, så denne kan du lage til hele familien. I denne oppskriften bruker jeg grøtris fra ming – den […]

Les mer

Knekkebrød av rismel (lavFODMAP)

[Reklame for egen bok]Jeg innser nå at jeg ikke er så kreativ når det kommer til å navngi oppskriftene mine, men disse knekkebrødene av rismel er altså en klassiker fra boken min Godt for Magen. Oppskriften er spesielt laget til deg som er litt ekstra sensitiv for fiber, og som ikke tåler så godt f.eks […]

Les mer

Nøttebrød med tranebær (lavFODMAP)

[Samarbeid med Det Glutenfrie Verksted]Dette nøttebrødet ble bare helt magisk og jeg klarer ikke vente med å dele oppskriften med deg! Oppskriften er inspirert av Monicas bok Glutenfri Jul som inneholder en haug med fristende, glutenfrie og magevennlige oppskrifter. Dette er et fiberrikt brød proppet med næring – med innslag av søte små overraskelser i form […]

Les mer

Grønnsaksvafler (lavFODMAP)

Denne oppskriften ble til da jeg jobbet med boka Tarmstyrkende lavFODMAP (lenke til nettbutikk) – hvor målet var å lage supersunne vafler proppet med grønnsaker, fiber og næring. I tillegg måtte smaken være god (selvfølgelig) og det ble virkelig disse! Disse vaflene er naturlig søte, og er nydelige som de er – men ekstra gode […]

Les mer

Oversikt over lavFODMAP-produkter fra Det Glutenfrie Verksted

[Samarbeid med Det Glutenfrie Verksted]De fleste bake- og melmiksene fra Det Glutenfrie Verksted er basert på lavFODMAP-mel, så i utgangspunktet er produktene lavFODMAP. Men du må likevel gjøre noen magevennlige tilpasninger når du baker ut noen av miksene for at de skal kunne være lavFODMAP og være OK under eliminasjonsfasen av lavFODMAP-dietten. I dette innlegget […]

Les mer

Nytt samarbeid: Det Glutenfrie Verksted & Julianne Lyngstad

Det er en jungel av glutenfrie ferdigprodukter, halvfabrikata og bakemikser ute i butikkene og stadig flere egner seg for deg som følger lavFODMAP-dietten. Det finnes mange produsenter og produkter der ute for oss med IBS, men flere av produktene er dessverre fiberfattige og basert på stivelse og sukker som på sikt kan bidra til å svekke […]

Les mer

Chiapudding med bringebær (lavFODMAP)

Når magen er treg, tyr jeg til mine kjære chiafrø. Det er – som mange kanskje har hørt meg si før – medisin for harde mager. Jeg blander det som regel i frokostyoghurten, men i perioder trenger jeg faktisk mer. Da er det godt å ha et stort glass chiapudding stående i kjøleskapet, som jeg […]

Les mer

Kjøttkaker i brun saus (lavFODMAP)

Det er på tide med en varmende klassisk søndagsmiddag her på bloggen, nemlig kjøttkaker i brun saus! Jeg serverer kjøttkakene med kokte poteter, gulrøtter, kålstuing og selvfølgelig tyttebærsyltetøy! Er du klar for det? ;)Les gjennom hele oppskriften før du setter i gang slik ar du timer kjøttkakene, potetene og kålstuingen. Du kan gjerne lage kjøttkakene […]

Les mer
1 2 3 38

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x