Personvernserklæring

Denne personvernerklæring gjelder for Lyngstad Ernæring for nettsiden lyngstadernaering.no.

BEHANDLINGSANSVARLIG
Hovedansvarlig for behandlingen av personopplysningene er: Lyngstad Ernæring med organisasjonsnummer 813723662. Ansvarlig person i foretaket er Julianne Lyngstad.

FORMÅL OG BEHANDLINGSGRUNNLAG
Personopplysninger som i all hovedsak er navn og e-post hentes inn for å kunne kommunisere med potensielle, eksisterende og tidligere kunder, i tillegg for å kunne gjennomføre bestilte tjenester og produkter samt ha mulighet for å behandle en eventuelle klage. Andre personopplysninger kan forekomme, men behandlingsgrunnlaget ligger inn under Art. 6 GDPR Lawfulness of processing

A) Innhentet gyldig samtykke - les mer
B) Nødvendig for å oppfylle en avtale - les mer
C) Nødvendig for å oppfylle en rettslig plikt - les mer
F) Berettiget samtykke (bruk av databehandler fra eksterne leverandører)

Behandling av personopplysninger vil følge personopplysningsloven/personvernsordningen (GDPR) bruk av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av slike bruksmåter.

HVA BEHANDLES AV INFORMASJON OG HVORDAN INNHENTES PERSONOPPLYSNINGER?
Noe personopplysninger henter jeg inn frivillig, det vil si at du legger igjen personopplysninger slik at du kan gjennomføre bestilling av produkter og tjenester (som ved kjøp av kurs). Noe personopplysninger er jeg pliktig til å hente inn og oppbevare i henhold til gjeldende regelverk (for eksempel regnskapsbilag er lovpålagt i henhold til bokføringsloven).

Merk at behandling av personopplysninger i relasjon til spesifikke tjenester og produkter kan være regulert i egne avtaler som er tilgjengeliggjort på de spesifikke produktsidene. Fra tid til annen gjennomfører jeg også brukerundersøkelser for å få en bedre forståelse for behovene til deg som leser og kunde. Jeg vil sørge for å fortelle deg om hvordan jeg bruker disse opplysningene.

Lyngstad Ernæring verken henter inn, registrer eller behandler sensitive personopplysninger.

DELER JEG PERSONOPPLYSNINGER MED ANDRE?
Noe deling av personopplysninger er nødvendig (noen også pliktig) for å kunne drifte virksomheten. Dette vil typisk være IT leverandører (f.eks webhotel, e-post, programvare og skybaserte tjenester), regnskap/revisjon, rådgivning og lovpålagt rapportering til myndigheter. 

Lyngstadernaering.no er hostet av itpays.no. I tillegg benytter jeg databehandlingstjenestene til: 

Simplero.com
Stripe.com

Jeg er i god tro at disse databehandlingtjenesten følger GDPR-lovgivningen.

SIKRING AV PERSONOPPLYSNINGER
Jeg tar sikkerhet på alvor og ivaretar personopplysninger på best mulig måte slik at uvedkommende ikke får innsyn eller har mulighet til å endre og påvirke personopplysningene. Jeg benytter kun anerkjente IT leverandører og programvarer. 

INNSYN OG RETTING
I henhold til personopplysningsloven §18 har man krav på innsyn i de opplysninger som er registrert. Innsyn kan fås ved å sende en skriftlig henvendelse til Julianne Lyngstad. Dersom de registrerte opplysninger ikke er riktige eller de er ufullstendige kan du kreve disse rettet i henhold til personopplysningslovens §27.

OPPBEVARING OG SLETTING
I henhold til personopplysningsloven §28 skal opplysninger som ikke lenger er nødvendig ut fra det formål de er lagret for, slettes. Lyngstad Ernæring lagrer personopplysninger om kunder i henhold til den enhver tid gjeldende Norsk/Europeisk lovgivning.

Du kan når som helst kreve sletting av all personlig informasjon jeg har om deg med unntak om opplysninger jeg er pliktig til å oppbevare i tråd med gjeldende regelverk, f.eks bokføringsloven.

Om du ikke lenger ønsker å motta e-poster fra meg, kan du enkelt klikke på avbestillingslinken som du finner nederst i hver e-post fra meg. Ønsker du å bli slettet fra e-postlisten for godt, kan du sende en e-post til julianne@lyngstadernaering.no

BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER (COOKIES)
Jeg bruker informasjonskapsler på mine nettsider for at besøksstatistikken skal være pålitelig og for å øke funksjonaliteten på sidene.

I henhold til Lov om elektronisk kommunikasjon - § 2-7 b. Bruk av informasjonskapsler/cookies er jeg pliktig til å informere om hvilke informasjonskapsler (cookies) jeg benytter.

Lyngstad Ernæring benytter følgende informasjonskapsler: 

Google Analytics
Facebook-Pixel

Takk for at du leste :-) 

– Julianne 

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x