Quinoa sjokoladekake (glutenfri)

Saftig, myk og med en smak av mørk sjokolade er denne sjokoladekaka absolutt noe å anbefale for en voksen tunge. Oppskriften fant jeg gjennom The Holistic Ingredient. Jeg følger henne på intagram og hun er til stor inspirasjon med pene bilder av deilig, sunn mat. Jeg ble litt overrasket da jeg så denne oppskriften fordi den inneholdt faktisk ingredienser jeg faktisk hadde liggende i skuffa (DET er sjeldent). Så mens jeg ventet på at glutenbollene mine skulle heve satt jeg quinoaen på kok og blandet raskt sammen en sinnsykt god kakerøre. I og med at oppskriften er hentet fra Amerika har jeg oppført mengde etter cups. Et litermål har som regel både dl og cups oppmåling så det regner jeg med at går bra for dere også. 

Det er fortsatt usikkert om kokosprodukters innhold av FODMAPs, men hvis du vil være sikker og er ekstremt sensitiv – bytt ut kokosmelk/vanligmelk med laktosefri melk, havremelk eller quinoamelk og kokossukker med vanlig hvitt sukker) 

IMG_0398

Quinoa sjokoladekake

2/3 cup quinoa
1 + 1/3 cups vann
4 egg
1/3 cup kokosmelk eller annen type melk (jeg brukte ekstra lett melk)
1/2 teskje vaniljepulver eller vaniljeessens
3/4 cup smeltet smør
1 cup kokossukker
1 cup kakaopulver
1 1/2 teskje bakepulver
1/2 teskje natron
1/2 teskje salt (smak deg frem)

Forvarm ovnen til 180 grader. Ta fram en kakeform eller en liten ildfast form og fett den inn med smør eller olje. Det kan være lurt å legge bakepapir i bunn slik at det blir lettere å få den ut av formen når den er ferdig.

Ta fram en sikt og vask quinoaen godt under rennende vann i springen. Ha quinoaen i en kasserolle med vannet og sett på lokk. Kok opp, reduser varmen og la den trekke i omtrent 10 minutter før du skrur av varmen. La kasserollen stå i ti minutter til før du rører til med en gaffel. La quinoaen avkjøle seg så lenge du greier å vente.

Bland melk, egg og vaniljepulver i en blender. Bland inn 2 kopper kokt quionoa og smeltet smør og blend til blandingen er glatt og fin.

Bland kokossukker, salt, bakepulver, natron og kakaopulver i en separat bolle. Hell over innholdet i blenderen og bland godt med en slikkepott før du har røren i kakeformen. I følge den originale oppskriften skal kaken stå i omtrent 35-45 minutter før den er ferdig, min stod i ca 50-55 min før jeg valgte å erklære min for klar. Da var den i tillegg litt bløt i bunn, noe som ikke gjorde noen verdens ting. Kaken holder seg saftig flere dager i kjøleskapet. Nydelig til et glass iskald melk!

Quinoa

Obs obs. Fråtsealarm! Kan føre til mageknip. 

Click Here to Leave a Comment Below

Cathrine B - oktober 5, 2013

Ser at du bruker kokossukker. Det virker jo som om dette er svært populært på div blogger.
Hvordan er smaken på dette? Har sukkeret noen fordeler i forhold til vanlig hvitt sukker?
Kaka ser knallgod ut!:)

Reply
  juliannely - oktober 5, 2013

  Hei :)

  Kokossukker er et sukker som blir framstilt av nektaren til blomstene som vokser på kokosnøttpalmen. Det har lavere GI enn vanlig hvitt raffinert sukker noe som gjør at det ikke påvirker blodsukkeret i like stor grad. Det inneholder også mer næringsstoffer enn hvitt sukker (hvitt sukker inneholder strengt talt ingen ting, så det skal vel ikke så mye til) Jeg synes smaken er veldig god, ikke like søtt som sukker, men det duger. Jeg er ingen stor fan av stevia, sukrin osv så da er kokossukker et godt alternativ til det hvite sukkeret!

  Les mer om det her hvis du har lyst! –> http://soma.no/produkter/cocosa-sukker/

  Kaka er knall god, den bør du prøve! Enkel å lage er den også. Nå har jeg laget den to ganger, sist gang helt uten melk. Da brukte jeg kokosmelk istedet for melk og kokosolje istedet for smør. Smakte ypperlig det også! :)

  Julianne

  Reply
Cathrine B - oktober 5, 2013

Takk for svar:)
Det meste blir vel bedre enn vanlig hvitt sukker. Har testa sukrin etc, og synes virkelig ikke noe om smaken. En perioden sverget «alle bloggere» til agave. Nå virker det jo som om agave er helt forferdelig, og det er kokossukker som er i vinden. I følge linken virker det som en bra produkt, så det er vel verdt et forsøk:)

Reply
juliannely - oktober 6, 2013

Absoutt, prøv det. Godt på grøt, godt i bakst og godt på gresk yoghurt ;) Agave og yaconsirup er gjengangere har jeg lagt merke til. Selv bruker jeg en del lønnesirup som et flytende søtt alternativ :)

Reply
  Tone - oktober 21, 2015

  Jeg har veldig lyst å prøve meg på Linda Stuhaug sine vaniljefudge: http://lindastuhaug.blogg.no/1392840247_magre_og_kalorilette_.html

  Er vikingmelg lavFODMAP? Og hva kan erstatte yaconsirup? Jeg ser at du skriver her at du bruker lønnesirup. Tror du det funker som et alternativ i denne oppskriften? :)

  Reply
  Julianne - oktober 27, 2015

  Hei :) Vikingmelk inneholder laktose, men du kan sikkert bruke laktosefri fløte i oppskriften. Lønnesirup kan nok fungere som et alternativ i oppskriften!

  Lykke til! Hilen Julianne

  Reply
Kald quinoagrøt (Lav FODMAP) | Lyngstad Ernæring - august 18, 2014

[…] Quinoakake med sjokolade […]

Reply
Hvordan koke quinoa! | Lyngstad Ernæring - september 26, 2014

[…] Glutenfri quinoakake […]

Reply
Kristel - april 18, 2016

Hvor stor er kakeforma?

Reply
  Julianne - april 19, 2016

  Hei! Dette er en liten kakeform, formet som et hjerte. Jeg husker dessverre ikke diameterformen her og nå, men ikke ta den største formen du har :) Evt. kan du bruke muffinsformer og lage mange små :)

  Reply
Wibeche - juli 29, 2016

Mmmm høres ut som en nydelig kake og jeg setter i gang med det samme….Hm… nesten en liter vann får jeg det til og bli…. kan det stemme ?hørtes mye ut :/

Reply
  Julianne - juli 30, 2016

  Hei Wibeche :) Denne kaken er så god at jeg lager sjeldent! Det er 1 og 1/3 cup vann – du trenger dobbel mengde vann når du skal koke quinoa. Du skal ikke bruke vann i selve oppskriften :) Les gjerne dette innlegget om «hvordan koke quinoa» – for det er viktig at quinoaen er kokt riktig til denne oppskriften, det vil si litt tørr og fluffy, ikke våt og tung :)

  Prøv også å lage kaken som muffins! Hilsen Julianne :)

  Reply
Damae - februar 9, 2017

Hei, kake er god. Jeg satt den i kjøleskapet 50 minutter fordi det sto i oppskriften at den skulle ‘stå’…det var etter jeg leste fra begynnelse en gang til at jeg skjønte at den skulle stå i ovnen på 180 ;). Fødselsdagskake til mannen min, laget samen med ei 3 åringer. Jeg skal bruke den flere ganger.

Reply
  Julianne - februar 9, 2017

  Hei Damae :) Så kjekt å høre! Heheh, ja ja – ingen skade skjedd <3 Kos dere med en nydelig mørk sjokoladekake :)

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x