Kylling-tikka-spyd (Low FODMAP)

Denne oppskriften er hentet fra boken The Complete Low-FODMAP Diet som jeg fikk tilsendt i posten for noen uker siden. Boken er virkelig god, forklarer dietten på en enkel måte og bidrar med mye god inspirasjon til FODMAP-vennlige oppskrifter. Pene bilder er det også, og det et stort pluss! Disse kyllingspydene smaker nesten bedre dagen etter, når de er kalde og smakene virkelig har satt seg i kjøttet. Jeg fikk to store måltider fra denne oppskriften, middag og en rask kylling-tikka salat til lunsj dagen etter.

IMG_0360

Kylling-tikka-spyd (til to personer) 

 • 2 kyllingfileter
 • 100 g laktosefri gresk yoghurt
 • 1 ts garam masala (krydderblanding)
 • 1 ts spisskummin
 • 1 ts koriander
 • 1 ts gurkemeie
 • Litt kayenne eller chilipulver
 • 1 ts fersk ingefær
 • Salt og kvernet pepper

Slik gjør du: Hvis du bruker trespyd, er det viktig at du legger dem i bløt før du trer på kyllingen – dermed slipper du at de blir fullstendig brent når de skal stekes i ovnen. Bland yoghurt, ingefær, garam masala, spisskummin, koriander, gurkemeie og chili i en passende bolle og smak til med salt og pepper. Skjær kyllingfiletene i omtrent like store biter og ha dem i yoghurtblandingen og bland til kyllingen er godt dekket med yoghurt. Dekk til med plastfolie og la blandingen stå i kjøleskapet i omtrent 2 timer. Tre kyllingbitene på spydene og legg de på et bakepapirkledt stekebrett og stek på forvarmet ovn (180 grader) i ca 10 minutter eller stek dem på alle sider i en stekepanne sammen med litt olje eller smør. Jeg stekte spydene i stekovnen og lagde en enkel grønn salat ved siden av mens jeg ventet på at de skulle bli ferdig. Sjekk om kyllingen er gjennomstekt før du serverer!

IMG_0351

Click Here to Leave a Comment Below

Hilde - oktober 30, 2014

Dette ser veldig godt ut, men er ikke gresk yoghurt på nei-lista til lav-FODMAP dietten? Tror du eventuelt yoghurten kunne blitt byttet ut med kokosmelk? :)

Reply
  Julianne - oktober 30, 2014

  Hei :) Hvis laktose er et problem for deg kan du bruke laktosefri yoghurt naturell (sil den gjennom et kjøkkenhåndkle for «gresk» konsistens). Du kan helt sikkert prøve deg frem med kokosmelk også – ekperimentering er gøy :D

  Mvh
  Julianne

  Reply
  Line - mars 17, 2015

  Det finnes også laktosefri gresk yoghurt (Synnøve)!

  Reply
  Julianne - mars 17, 2015

  Det er helt sant! Den kan selvfølgelig brukes i denne oppskriften ;-)

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x