Kylling-tikka-spyd (Low FODMAP)
Denne oppskriften er hentet fra boken The Complete Low-FODMAP Diet som jeg fikk tilsendt i posten for noen uker siden. Boken er virkelig god, forklarer dietten på en enkel måte og bidrar med mye god inspirasjon til FODMAP-vennlige oppskrifter. Pene bilder er det også, og det et stort pluss! Disse kyllingspydene smaker nesten bedre dagen etter, når de er kalde og smakene virkelig har satt seg i kjøttet. Jeg fikk to store måltider fra denne oppskriften, middag og en rask kylling-tikka salat til lunsj dagen etter.
Kylling-tikka-spyd (til to personer)
- 2 kyllingfileter
- 100 g laktosefri gresk yoghurt
- 1 ts garam masala (krydderblanding)
- 1 ts spisskummin
- 1 ts koriander
- 1 ts gurkemeie
- Litt kayenne eller chilipulver
- 1 ts fersk ingefær
- Salt og kvernet pepper
Slik gjør du: Hvis du bruker trespyd, er det viktig at du legger dem i bløt før du trer på kyllingen – dermed slipper du at de blir fullstendig brent når de skal stekes i ovnen. Bland yoghurt, ingefær, garam masala, spisskummin, koriander, gurkemeie og chili i en passende bolle og smak til med salt og pepper. Skjær kyllingfiletene i omtrent like store biter og ha dem i yoghurtblandingen og bland til kyllingen er godt dekket med yoghurt. Dekk til med plastfolie og la blandingen stå i kjøleskapet i omtrent 2 timer. Tre kyllingbitene på spydene og legg de på et bakepapirkledt stekebrett og stek på forvarmet ovn (180 grader) i ca 10 minutter eller stek dem på alle sider i en stekepanne sammen med litt olje eller smør. Jeg stekte spydene i stekovnen og lagde en enkel grønn salat ved siden av mens jeg ventet på at de skulle bli ferdig. Sjekk om kyllingen er gjennomstekt før du serverer!