Havregryn-cottage cheese-lapper (LavFODMAP)

Disse lappene er en gjenganger her i huset. Fin til frokost, lunsj, kvelds eller bare som en snack når det er litt lenge til middag. De er fri for gluten og rik på proteiner og smaker ypperlig! De krever heller ikke at du har 20 forskjellige ingredienser i kjøleskapet og du slenger sammen en røre på under ett minutt.

IMG_0880

Dette trenger du til 5 små lapper (til en person)

2 egg

2 store ss cottage cheese 

4 ss lettkokte havregryn

En liten klype salt

1/2 ts bakepulver

Slik gjør du: Bland sammen ingrediensene (for en jevnere røre, kjør ingrediensene i blenderen) og la røren svelle i noen minutter før du går løs på stekingen. Ha litt olje eller smør i stekepanna og stek små lapper på middels varme. Lag de små, blir de for store kan det bli vanskelig å snu dem uten å ødelegge dem. Spis lappene som de er eller ha på noe godt pålegg.

Tips: Dette er en grunnoppskrift, den kan varieres i det uendelige! Prøv å tilsett litt kokosmasse, kanel og litt lønnesirup eller annen søtning. Servér med litt vaniliekesam, bær eller det du selv synes måtte passe : )

Click Here to Leave a Comment Below

Proteinrike cottage cheese lapper med gulrot | Lyngstad Ernæring - september 2, 2014

[…] har tatt de populære cottage cheese lappene mine et steg videre og tilsatt… GULROT! (eller gullerot, som mange velger å skrive. Hva med […]

Reply
Proteinvafler (lav FODMAP) | Lyngstad Ernæring - september 21, 2014

[…] (på grunn av innholdet av egg og cottage cheese). Oppskriften er omtrent helt lik som de populære cottage cheese lappene mine, men i en annen drakt :) Disse vaflene passer yppelig som et alternativ til brødskiva og […]

Reply
Henriette - september 24, 2014

Hei! Såg kjempe gode ut.. Men lurt på en ting, kan man spise cottage cheese på fodmap dietten??

Reply
  Julianne - september 24, 2014

  Hei Henriette :) De er veldig gode! Du kan fint spise cottage cheese på lav FODMAP diett, da cottage cheese har et naturlig lavt innhold av laktose. Det samme gjelder for visse andre meieriprodukter. Selv om de ikke er merket «laktosefri/redusert», vil du oppdage at mange meieriprodukter har et svært lavt til ingen laktose i seg. Sjekk ut melk.no/laktoseintoleranse for å finne ut hvilke ;)

  Mvh Julianne

  Reply
Lunsj-lapper (lav FODMAP) | Lyngstad Ernæring - oktober 28, 2014

[…] eller tilfredsstiller et annet sug. Dere som har fulgt bloggen en stund har nok fått med dere de proteinrike cottage cheese lappene som både finnes i en grønn og en oransj drakt. I dag får dere en litt mer fargesprakende […]

Reply
Topp 5 oppskrifter i 2014 (lavFODMAP) | Lyngstad Ernæring - desember 31, 2014

[…] 1. Havregryn-cottage cheese-lapper […]

Reply
Cathrine - februar 16, 2015

Hei. Du skriver at oppskriften er fri for gluten, men havregryn inneholder jo gluten.

Reply
  Julianne - februar 17, 2015

  Hei :) Velg glutenfri havregryn om du har cøliaki. Vanlig havre er i utgangspunktet naturlig glutenfritt, men siden de ofte produseres i samme fabrikk som andre glutenholdige kornsorter kan havren bli forurenset slik at den inneholder betydelige spor av gluten. Dette er sjeldent et problem for oss uten cøliaki :)

  Mvh Julianne

  Reply
Magevennlig inspirasjon! (lavFODMAP) | LYNGSTAD ERNÆRING - februar 23, 2015

[…] øverst fra venstre; @trinefr (cottage cheese-lapper), @mariannetufteland (bokhvetegrøt med bringebær og valnøtter), @fridely (kokosboller), […]

Reply
Lisbeth - mars 1, 2015

Hei! Disse lappene er så vanvittig gode, tusen takk for oppskriften. Men et spørsmål: kan man fryse lappene ned? Hadde vært kjekt å lage en stor porsjon slik at man har noe til matpakka flere dager i uka.
Mvh
Lisbeth

Reply
  Julianne - mars 5, 2015

  Hei Lisbeth! Så godt at du liker lappene :) Jeg har desverre ikke testet om de kan fryses ned, da de stort sett forsvinner kort tid etter at de er stekt hos meg. Men de holder seg godt i kjøpeskapet noen dager, så du kan godt lage opp en stor porsjon og fordele ut over uken. Pakk de godt inn i en liten pose eller en matboks :)

  Mvh Julianne

  Reply
Merete - mars 5, 2015

Hei! Etter å ha slitt med ibs i ett par år, har jeg nå bestemt meg for å prøve lav -FODMAP diett. Har lest masse på bloggen din og er nå kjempeinspirert!
Prøvde disse lappene idag, og de var kjempegode! Barna likte de også!
Er også laktoseintolerant, så håper jeg ikke reagerer på cottage cheese.

Reply
  Julianne - mars 6, 2015

  Hei Merete :) Godt å høre at du er inspirert! Nå håper jeg magen din ikke reagerte på laktosemengden i cottage cheese. Det er ikke umulig at laktosefri magerkesam kan egne seg om cottage cheese gir deg symptomer. Mvh Julianne :)

  Reply
LavFODMAP-pålegg | LYNGSTAD ERNÆRING - mars 16, 2015

[…] salat, tomat og paprika gjør seg utmerket som garnityr på speltrundstykkene, proteinvaflene , cottage cheese-lappene eller andre magevennlige […]

Reply
Ingvild - april 9, 2015

Hei.
Jeg har så smått begynt med lavFODMAP og venter spent på boken din, som jeg har bestilt. Men et spørsmål om gresk yoghurt, den m vanilje. Er den lavFODMAP?

Reply
  Julianne - april 10, 2015

  Hei Ingvild :) Så flott at du er i gang med lavFODMAP. Om du unngår laktose, bør du unngå gresk yoghurt med vanilje også. Det finnes derimot en laktosefri gresk naturell variant fra synnøve, samt en liten «to-go» gresk, laktosefri yoghurt med jordbærsmak. Lykke til!

  Mvh Julianne

  Reply
Eirin - april 14, 2015

Hei!!
Eg har steikt desse lappane, og dei var veldig gode :) Dei er veldig proteinrike og sunne, men kan du seue noko om kalori innhald? eg har rekna ut i frå kor manga ckal i to egg, kor mange i 4 ss havregryn etc. men veit ikkje om det vert rett. i so fall er det svert lite kalorier i dette. Feks om ein lagar ei oppskrift og har halvparten til frukost og halvparten til lunch. Ser at eg då kjem langt under kalorimengda mi, men eg er jo kjempemett!!!

Reply
  Julianne - april 16, 2015

  Hei Eirin :) Hele oppskriften gir 288 kcal. Jeg spiser denne oppskriften alene til ett måltid, jeg! Da blir jeg god og mett lenge, uten at magen krangler :) Tilsett noen ss raps- eller kokosolje for ekstra kalorier.

  Mvh Julianne

  Reply
camilla K - april 22, 2015

Super bra oppskrift. Er det mye kalorier i disse?

Camilla

Reply
  Julianne - april 22, 2015

  Hei Camilla :)

  Hele oppskriften gir:

  288 kcal
  14,4 g fett
  17,7 g karbohydrater
  20,7 g proteiner
  2,5 g fiber

  Ps: Helt tilfeldig at jeg har regnet ut næringsinnholdet i disse lappene :)

  Julianne

  Reply
Tarann Hyni - august 10, 2015

Helt nydelige ?. Et lite spm. bare med tanke på kcal. Hvor mange lapper får du av den oppskriften her? Jeg lager av 3 egg og bruker å få 6-8 lapper. Det blir to måltider for meg. Er litt opptatt av og ikke få i meg for mange kcal (livstilsendring)

Reply
  Julianne - august 11, 2015

  Hei Tarann :) Så kjekt at de faller i smak! Denne oppskriften gir meg ca. 5 lapper som jeg ofte spiser til et måltid. Min oppskrift med kun 2 egg gir 288 kcal, tilsetter du et ekstra egg (+75 kcal) vil oppskriften gi 363 kcal. Fordelt på to måltider: 181, 5 kcal :) J.

  Reply
  Tarann Hyni - august 11, 2015

  Takk for raskt og godt svar. Har litt mer havregryn oppi også så da kan jeg legge til noen fler kcal. Men likevel er jeg sånn ca innenfor hva jeg skal ha i forhold til kcal pr. måltid.

  Reply
Kjersti - august 17, 2015

hei! Vil det funke med lett CC – eller bør man gå for den vanlige?

Reply
  Julianne - august 17, 2015

  Hei! Ja, det funker også med lett CC :)

  Reply
Kjersti - oktober 12, 2015

Hei
Kan jeg erstatte havregryn med lik mengde speltmel tror du?

Reply
  Julianne - oktober 13, 2015

  Hei Kjersti :) Ja, det tror jeg vil gå helt fint!

  Reply
Cottage cheese-lapper med chiafrø (lavFODMAP) | GODT FOR MAGEN - oktober 29, 2015

[…] også disse variantene! Cottage cheese-lapper (klassiske) Cottage cheese-lapper med gulrot og kanel Cottage cheese-lapper med spinat og muskat Cottage […]

Reply
Marte - januar 13, 2016

Hei! Takker for mykje inspirasjon og gode oppskrifter! No har det seg sånn at eg har prøvd meg på desse lappene og bokvetpannekaker to ganger, og begge ganger blir pannekakene/lappene ødlagt når eg prøver å snu dei, kva gjer eg feil? Og venter eg for lenge henger dei seg fast i panna.

Reply
  Julianne - januar 13, 2016

  Hei, takk for gode ord :) Du må være litt kjapp i bevegelsen når du snur disse i tillegg til at det hjelper å lage de små! Har du nok fett i stekepannen? Et tips er å tilsette chiafrø i røren, da henger de enda bedre sammen og er enklere å snu. Se oppskriften her: http://lyngstadernaering.no/2015/10/29/cottage-cheese-lapper-med-chiafro-lavfodmap/

  Reply
Lapper med havre og cottage cheese | MatSpinn – en helt ustrukturert matreise - mars 2, 2016

[…] finner du en (litt mer) seriøs blogg som har flere sånne […]

Reply
Per - mai 7, 2016

Hei! Knall oppskrift! Veldig gode :)

Kan man bruke vaffeljern for å lage disse lappene? Tenker det kan være mer tidseffektivt .

Reply
  Julianne - mai 7, 2016

  Hei Per :) Kjekt å høre at de falt i smak! Du kan fint bruke vaffeljernet! Jeg sper røra med litt melk når jeg lager vafler: oppskriften finner du her: http://lyngstadernaering.no/?s=proteinvaffel+sandwich+ :)

  Reply
Kjersti - juli 15, 2016

Kan man bytte ut havregryn med bokhvete ? Vis man bruker oppskriften med bannan , kan man bytte den med eks søtpotet?

Reply
  Julianne - juli 15, 2016

  Hei :) Ja, det tror jeg du kan gjøre. Du kan også bruke hirseflak, det gjør jeg noen ganger og det fungerer utmerket :) Jeg tenker at søtpotet kan erstatte banan i oppskriften, men vær obs på mengdene søtpotet. Søtpotet har et moderat innhold av FODMAPs. Lykke til :) Hilsen Julianne

  Reply
Lillian - juli 28, 2016

Disse smaker også kjempegodt med lønnesirup og sprø bacon! Nam!

Reply
  Julianne - juli 29, 2016

  Nam! Det høres nesten litt for godt ut ;)

  Reply
Nora Clarke - januar 12, 2021

Hei!

Prøver å få tak i en av bøkene dine, men det ser ut som de er utsolgt overalt?

Noen tips? Kunne tenke meg boka med mest oppskrifter:)

Mvh,
Nora

Reply
  Julianne - januar 13, 2021

  Hei Nora! Beklager, men bøkene er utsolgt, tom på lager og blir ikke trykket opp igjen – til tross for stor etterspørsel. Mulig de kommer som e-bøker etterhvert, så følg med. Takk for at du etterspør dem! Hilsen Julianne :)

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x