LOW FODMAP Diet APP

Jeg har det innmari travelt om dagen og får ikke oppdatert like ofte som jeg ønsker. Dette er mer enn en matblogg, noe som gjør at informasjonen som skal formidles bør være fra de beste kilder, formulert på en god måte og ikke minst være relevant – noe som gjør at det tar tid. Det er veldig spennnede og jeg lærer mye av det. Nå må masterarbeidet komme i første rekke, så low-FODMAP bloggen får oppdateres mellom slagene. For meg er det viktig å ikke stresse for mye – da protesterer magen igjen og vil senke meg i hverdagen, som et tegn på at jeg må roe ned. Når det er sagt så fungerer jeg relativt godt om dagen, magen er bra, dietten fungerer som det suser og jeg prøver å senke forventningene til alt jeg skal få unna i løpet av en dag. Så det er godt.

I dag vil jeg bare komme med et (ekstremt bra) tips til dere som sliter med IBS (eller kjenner noen som gjør det):

The Monash University LOW FODMAP diet – APP 

app-small

Etter at jeg skaffet meg den så har det vært mye enklere å vite hva som er low-FODMAP og hva jeg helst bør unngå. Den er genial på mange måter; 1. Den gir grunnleggende informasjon om IBS og FODMAPs 2. Den har en matguide som enkelt viser deg matvarer som er lav på FODMAPs og matvarer en bør redusere inntaket av 3. Den inneholder mange fine low FODMAP oppskrifter 4. Gir deg mulighet til å sette opp egen low-FODMAP handleliste til når du skal i butikken 5. Dagbok – skriv notater og hold styr på mat som kanskje trigger symptomene dine mer enn andre.

Jeg legger ved en videosnutt om hvordan appen fungerer;

Var det et nyttig tips ? Vet du om andre nyttige verktøy når det kommer til FODMAP dietten?

Ps. Følg meg gjerne på instagram @julilyng – hvis du ønsker low-FODMAP inspirasjon med mer.

Julianne : )

 

Click Here to Leave a Comment Below

FODMAP innhold i varme drikker – oppdatert forskning | Lyngstad Ernæring - mars 27, 2014

[…] igjen tipse om The low FODMAP Diet App . Hvis du er usikker på om du vil bruke 70 kroner på en app, så vil jeg minne deg på at pengene […]

Reply
fodmapmonash.blogspot.com.au | Lyngstad Ernæring - oktober 14, 2014

[…] FODMAPs FODMAP-innholdet i nye matvarer som blir testet Siste nytt vedrørende lav FODMAP-appen (The Monash University Low FODMAP diet app) Svar på ofte stilte spørsmål i forbindelse med […]

Reply
NRK puls om IBS og lavFODMAP | LYNGSTAD ERNÆRING - februar 25, 2015

[…] spise i ubegrensede mengder. Dette gjelder for eksempel brokkoli, kål, kålrabi og rosenkål. Bruk Monash-appen og klikk deg inn på de forskjellige matvarene og sjekk om det er noen mengdebegrensninger. Ikke […]

Reply
Maistortilla (lavFODMAP) | GODT FOR MAGEN - desember 10, 2015

[…] søtmais som inneholder moderate mengder galaktaner og større mengder sorbitol i følge the Monash University low FODMAP diet app. Inntak av store mengder kan derfor skape trøbbel hos oss med sensitive mager. Maismel og […]

Reply
Et vellykket foredrag og svar på noen ofte stilte spørsmål! – GODT FOR MAGEN - februar 26, 2016

[…] inneholder moderate mengder galaktaner og større mengder sorbitol i følge the Monash University low FODMAP diet app. Inntak av store mengder kan derfor skape trøbbel hos oss med sensitive mager. Maismel og […]

Reply
Oppdatert FODMAP-liste – GODT FOR MAGEN - mars 3, 2016

[…] listen over høy- og moderatFODMAP-matvarer inndelt i grupper etter de nye oppdateringene fra the Monash University low FODMAP-diet […]

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x