FODMAP-vennlig smakstilsetning
I dag vil jeg dele et lite FODMAP-vennlig tips som jeg tenker mange vil sette pris på. Det å unngå løk og hvitløk er noe som de fleste opplever som den største utfordringen på FODMAP-dietten da disse ofte gjemmer seg i utfattelig mange matvarer. Å lage maten sin fra bunn er ofte den beste løsningen for å unngå FODMAPs, men skal man for eksempel lage en god saus, suppe eller en god risotto er kanskje ikke kraftkoking det første man setter i gang med i en travel hverdag? Jeg har lett lenge etter en buljong som kan være nyttig i slike tilfeller og har funnet en som er så godt som fri for FODMAPs: Touch of taste – kyllingfond.
Innholdet i denne er som følgende:
Vann, salt, kyllingekstrakt, kyllingaroma, sukker, modifisert potetstivelse, kyllingfett, kyllingkjøtt, maltodekstrin, surhetsregulerende middel (sitronsyre), aroma (selleri, salvie, sort pepper), estragonekstrakt.
Den inneholder ikke løk eller hvitløk, men inneholder aroma av selleri som er en FODMAP. Innholdet av selleri er veldig, veldig lite, så det har ingen betydning for IBS-pasienter.
Det er nok ikke alle butikker som selger denne, men jeg vet du kan få tak i den på blant annet Meny, ICA og de større butikkene. Selges også i noen innvanderforetninger. Se etter den neste gang du er i butikken!
Julianne