FODMAP-vennlig smakstilsetning

I dag vil jeg dele et lite FODMAP-vennlig tips som jeg tenker mange vil sette pris på. Det å unngå løk og hvitløk er noe som de fleste opplever som den største utfordringen på FODMAP-dietten da disse ofte gjemmer seg i utfattelig mange matvarer. Å lage maten sin fra bunn er ofte den beste løsningen for å unngå FODMAPs, men skal man for eksempel lage en god saus, suppe eller en god risotto er kanskje ikke kraftkoking det første man setter i gang med i en travel hverdag? Jeg har lett lenge etter en buljong som kan være nyttig i slike tilfeller og har funnet en som er så godt som fri for FODMAPs: Touch of taste – kyllingfond.

download.ashx

Innholdet i denne er som følgende:

Vann, salt, kyllingekstrakt, kyllingaroma, sukker, modifisert potetstivelse, kyllingfett, kyllingkjøtt, maltodekstrin, surhetsregulerende middel (sitronsyre), aroma (selleri, salvie, sort pepper), estragonekstrakt.

Den inneholder ikke løk eller hvitløk, men inneholder aroma av selleri som er en FODMAP. Innholdet av selleri er veldig, veldig lite, så det har ingen betydning for IBS-pasienter.

Det er nok ikke alle butikker som selger denne, men jeg vet du kan få tak i den på blant annet Meny, ICA og de større butikkene. Selges også i noen innvanderforetninger. Se etter den neste gang du er i butikken!

Julianne

Click Here to Leave a Comment Below

Kremet dillsaus (Lav FODMAP) | Lyngstad Ernæring - august 24, 2014

[…] 2 dl vann + fond/buljong uten løk og hvitløk (f.eks denne)  […]

Reply
Uke 6: LavFODMAP-ukemeny | LAVFODMAP - LYNGSTAD ERNÆRING - februar 1, 2015

[…] med svinekjøtt fra godt.no Tips: Bruk risnudler, dropp hvitløk eller bruk hvitløksolje, løk- og hvitløksfri hønsebuljong og den grønne delen av vårløken for […]

Reply
Enkel tomatsuppe (lavFODMAP) | LYNGSTAD ERNÆRING - februar 28, 2015

[…] dl vann + 1-2 ss kyllingfond (f.eks denne som er uten løk og hvitløk) […]

Reply
Jeanette - april 14, 2015

hei!

Jeg har startet på dietten i dag.
Spent på hvordan de neste 6 ukene blir.

Fonden du har over, jeg har pleid å bruke samme merke i kalvefond, vet du om den av kalv også er fodmapvennlig?

Mvh jeanette

Reply
    Julianne - april 15, 2015

    Hei Jeanette!

    Jeg er ganske sikker på at kalvefond inneholder løk eller hvitløk. Bruk den med kylling under eliminasjonsfasen :)
    Lykke til med elimineringen!

    Mvh Julianne

    Reply
LavFODMAP-fond/buljong | Julianne Lyngstad - april 22, 2015

[…] har tidligere tipset om Touch of taste kyllingfond som smakstilsetning i supper, sauser og gryter. Som nevnt, kan det være vanskelig å finne fond […]

Reply
Kyllingbuljong med lav-FODMAP | 2b2alive - august 3, 2015

[…] Julianne Lyngstad: […]

Reply
Kari - august 2, 2016

De selger den typen kyllingfond på coop extra også😊👍🏻👌🏻

Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x