Ispinner av jordbær, kokosmelk og chiafrø
Da sommeren var på sitt heteste tenkte mye på at jeg burde lage avkjølende ispinner i den uutholdelige varmen.. men så var det noe med at det var så mye enklere å gå til butikken og kjøpe seg en friskis :P Nå er endelig temperaturen levelig igjen og jeg har googlet meg fram til en frisk, sunn og deilig oppskrift på ispinner. Oppskriften er FODMAP-vennlig, laktosefri og fri for egg! Isen inneholder faktisk chiafrø, som jeg har skrevet om i et tidligere innlegg (les: chia-pudding) Oppskriften er kraftig inspirert av Running to the Kitchen.
Jeg halvverte mengdene fra den originale oppskriften. Doble gjerne oppskriften hvis dine ispinneformer er store. Mine er ganske små, men jeg fikk 8 små ispinner av denne oppskriften.
Dette trenger du:
Ispinneformer eller små plastikkbeger + ispinner av noe slag
2 dl jordbær (frostne eller friske)
1 dl vann
En skvis sitron
Søtning av eget ønske (jeg brukte omtrent 2 ss lønnesirup for lav FODMAP)
En halv boks kokosmelk (fullfet)
1 ss chiafrø
Søtning av egen ønske (jeg brukte lønnesirup her også)
Slik gjør du det:
1. Gjør klar ispinneformene før du setter i gang.
2. Begynn med jordbærdelen: Ha jordbær og vann i en blender til blandingen er glatt og fin (smooth). Smak til med sitron og søtning.
3. Kokosdelen: Bland kokosmelk med chiafrø og rør rundt slik at frøene ikke klumper seg. Smak til med søtning.
4. Fyll ispinneformene halvveis med jordbærblandingen og sett formen i fryseren. Vent en halvtimes tid før du fyller formene med kokos- og chiablandingen. Slik får du en todelt is som vist på bildet.
5. Så gjelder det bare å vente til isen er fryst. Hvor lenge du må vente kommer an på hvor store ispinneformene dine er!
Noen tips på veien:
#1: Har du ikke ispinneformer kan du bruke små plastikkbeger eller lignende + pinner av noe slag (jeg kjøpte ispinner hos traktøren, men jeg vet du kan få tak i billigere pinner i hobbybutikker eller på nett)
#2: For å få pinnene til å stå lettere, kan du bruke litt aluminiumsfolié som du brer over plastkoppen før du med et «kakk» stikker ispinnen gjennom. Da står pinnen stødig!
#3: Du kan fint bruke andre frukt og bær i denne oppskriften. Bruk fantasien!
#4: Bland gjerne jordbærdelen og kokosdelen – deilig det også!
#5: Kos deg med isen ;)
Har du laget egne ispinner i år?
Julianne :)