Chia-kuler
Dere som følger meg på instagram, har muligens fått med dere et par bilder av disse godsakene. I og med at det er fredag og helg, har jeg lyst å dele oppskriften med dere, mine trofaste lesere! Disse kulene er FODMAP-vennlige, men bør nytes i moderate mengder hvis du ønsker å holde IBS-symptomene dine i sjakk. La meg presentere dere for mine smukke sjoko-chia kuler!
Dette trenger du til omtrent 20 kuler:
1 dl peanøttsmør
½ dl lønnesirup
2-3 ts kakaopulver
litt vaniljepulver eller vaniljesukker
3 dl havregryn (glutenfrie hvis du må)
3 ss chiafrø
En klype salt (gjerne maldonsalt)
+ en ss kokosolje om du ønsker
Slik gjør du: Ta fram en liten kasserolle og smelt sammen peanøttsmør, lønnesirup, kakao, vaniljesukker og salt over lav varme. Rør godt sammen og fjern kasserollen fra varmen når alt godt kombinert.
Bland sammen havregryn og chiafrø og hell over sjokolade- og peanøttblandingen og bland godt. Sett bollen i kjøleskapet slik at blandingen kjøler seg ned i noen minutter. Så er det bare å rulle deigen sammen til små kuler! Fukt hendene dine litt hvis deigen setter seg i håndflaten din (eller bruk plasthansker). Oppbevares i kjøleskapet, gjerne i en boks med lokk. De holder seg minst fem dager i kjøleskapet, mulig lenger – men det vet jeg ikke noe om ;)
Tips til oppskriften: Chiafrø kan erstattes med for eksempel havregryn eller kokosmasse.
Julianne