Frokosttips: Yoghurt og cottage cheese (Lav FODMAP)
Hei!
Her har dere en enkel, sunn og deilig liten skål med cottage cheese og yoghurt toppet med jordbær, nøtter og frø! Dette står ofte på frokostmenyen hos meg, for jeg foretrekker å starte dagen med noe søtt og friskt i ukedagene. Denne er laget med laktosefri yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er ikke laktosefri, men har et generelt lavt laktoseinnhold noe som gjør at den fint kan nytes i moderate mengder på lav FODMAP dietten.
Dette trenger du:
3 store ss yoghurt naturell eller gresk yoghurt (laktosefri hvis nødvendig)
2 store ss cottage cheese
Topp med det du har! F.eks:
Frukt/bær (FODMAP-vennlige)
Granola/müsli (FODMAP-vennlig)
Hakkede valnøtter
Frø (gjerne chia eller linfrø for fiber)
Slik gjør du: Bland cottage cheese og yoghurt i en skål. Strø over ønsket topping – spis og nyt!
Julianne