Fylte bokhvetepannekaker
I går hadde jeg min gode venninne Renate over for lunsj. Hun driver nettsiden revmat.no og fokuserer på kosthold og ernæring i forbindelse med leddplager og revmatisme. Renate deler oppskrifter, råd og tips for et betennelsesdempende kosthold (I tillegg til at hun tar nydelige bilder) – ta dere en titt!
I anledning lunsj-date/matblogg-date valgte vi å lage en lunsj som både var mage- og revmatikervennlig og valget falt på fylte bokhvetepannekaker.
Visste du at bokhvete faktisk ikke er et kornslag, men en urt? Bokhvete er glutenfritt, selv om navnet kan få en til å lure. Det er også rikt på proteiner og mineraler og egner seg godt i salater (hel bokhvete), i grøt og ikke minst i pannekaker. Jeg ble veldig overrasket over hvor likt bokhvetepannekaker smaker vanlige pannekaker! De var rimelig enkle å steke også.
Bokhvetemel kan kjøpes i noen større matvarebutikker, helsekost og er helt sikker å få kjøpt i innvandrerbutikker. Prisen på bokhvete er heller ikke spesielt dyrt (sammenlignet med andre FODMAP-vennlige/glutenfrie meltyper) og det synes jeg er veldig positivt! Men tilbake til dagens oppskrift:
Bokhvetepannekaker til 2 personer (3-4 porsjoner)
6 dl laktosefri melk/mandelmelk
2 egg
2,5-3 dl bokhvetemel
2 ss smeltet smør/olje
0,5 ts salt
Slik gjør du: Visp sammen egg og melk i en bakebolle av medium størrelse. Bland deretter i bokhvetemelet, smør og salt. Ha litt fett i stekepannen til den første pannekaken og stek pannekakene på medium varme.
Fyll pannekakene med det du har lyst på; FODMAP-vennlige grønnsaker og salat, ren kokt skinke, spekeskinke, kylling, laks eller nyt en søtere variant med banan, peanøttsmør eller friske bær! Bare fantasien setter grenser for hva du kan fylle disse godsakene med. Vi fylte disse med ruccola, cherrytomater, paprika, agurk, vårløk (kun det grønne) og stekt kyllingfilet krydret med salt og pepper og en nydelig karridressing som virkelig gjorde hele måltidet! Oppskrift på dressingen finner du her!
Ønsker deg en nydelig fredag!
Julianne