Spicy karridressing (lav FODMAP)
Denne dressingen gjorde virkelig susen i de fylte bokhvetepannekakene vi lagde forleden dag! En skikkelig smaksbombe, tør jeg påstå. Men! Karri er et blandingskrydder som av og til kan inneholde både løk- og hvitløkspulver avhengig av produsent og merke. Derfor er det veldig viktig at du leser innholdsfortegnelsen hvis du ønsker å unngå FODMAPs. Til informasjon, inneholder hverken karri-krydderet fra merket «hindu» og «santa maria» løk eller hvitløk.
Dagens oppskrift er inspirert av kvardagsmat, en nydelig matblogg som absolutt er verdt et besøk! Hun deler enkle, hverdagslige oppskrifter som lett kan gjøres FODMAP-vennlig.
Dette trenger du:
4 ss majones
3 ss rømme eller kesam (laktosefri)
3-4 ts karri
Litt kajennepepper etter smak (hvis du ønsker den litt mer spicy)
1 skvis sitronsaft
Salt og pepper
Slik gjør du: Bland sammen ingrediensene og smak til med krydder. La gjerne dressingen få litt tid i kjøleskapet før servering! Da får smakene sette seg.
Håper det smaker!
Julianne