• Home >>

Spicy karridressing (lav FODMAP)

Denne dressingen gjorde virkelig susen i de fylte bokhvetepannekakene vi lagde forleden dag! En skikkelig smaksbombe, tør jeg påstå. Men! Karri er et blandingskrydder som av og til kan inneholde både løk- og hvitløkspulver avhengig av produsent og merke. Derfor er det veldig viktig at du leser innholdsfortegnelsen hvis du ønsker å unngå FODMAPs. Til informasjon, inneholder hverken karri-krydderet fra merket «hindu» og «santa maria» løk eller hvitløk.

Dagens oppskrift er inspirert av kvardagsmat, en nydelig matblogg som absolutt er verdt et besøk! Hun deler enkle, hverdagslige oppskrifter som lett kan gjøres FODMAP-vennlig.

IMG_1405

Dette trenger du:

4 ss majones 

3 ss rømme eller kesam (laktosefri) 

3-4 ts karri

Litt kajennepepper etter smak (hvis du ønsker den litt mer spicy)

1 skvis sitronsaft 

Salt og pepper

Slik gjør du: Bland sammen ingrediensene  og smak til med krydder. La gjerne dressingen få litt tid i kjøleskapet før servering! Da får smakene sette seg.

IMG_1409

Håper det smaker!

Julianne  

 

Click Here to Leave a Comment Below

Fylte bokhvetepannekaker | Lyngstad Ernæring - august 24, 2014

[…] Fyll pannekakene med det du har lyst på; FODMAP-vennlige grønnsaker og salat, ren kokt skinke, spekeskinke, kylling, laks eller nyt en søtere variant med banan, peanøttsmør eller friske bær! Bare fantasien setter grenser for hva du kan fylle disse godsakene med. Vi fylte disse med ruccola, cherrytomater, paprika, agurk, vårløk (kun det grønne) og stekt kyllingfilet krydret med salt og pepper og en nydelig karridressing som virkelig gjorde hele måltidet! Oppskrift på dressingen finner du her! […]

Reply
Camilla Bergstrøm - juli 17, 2016

Karrikrydderet fra Hindu inneholder nå hvitløk :/ Sitter her med et glass jeg kjøpte for ikke så lenge siden.

Reply
  Julianne - juli 18, 2016

  Nei? Er det mulig! Ja, der ser du viktigheten av å alltid lese ingredienslisten. Produsentene endrer stadig på innhold. Takk for at du gir beskjed! Ønsker deg en fin sommer :)

  Reply
Hanne Kristine - september 30, 2016

Hei!
Har lyst å tipse om flersidig bruk av denne dressingen. Vi hadde med svinefilet, ovnsbakte potetbåter og grønnsaker til fjells, hvor vi tilberedte kjøttet på stormkjøkken og varmet resten over bålet. Saus kan være litt utfordrende å lage ute i det fri når man ikke kan kjøpe med seg en ferdigsaus. Løsningen ble å lage denne dressingen på forhånd, som viste seg å funke perfekt som kaldt tilbehør til maten. Vil gjentas ved neste telttur! :)

Reply
  Julianne - oktober 4, 2016

  Hei Hanne Kristine :) Takk for supert tips! Det høres helt himmelsk ut :D

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x