Proteinrike cottage cheese lapper med gulrot

Jeg har tatt de populære cottage cheese lappene mine et steg videre og tilsatt… GULROT! Disse er hakket mer avansert enn førstnevnte, men ikke verre enn at du kommer til å synes det er verdt det. Gulrøttene tilføyer litt ekstra sunnhet til lappene i tillegg til at de får en nydelig, naturlig søtsmak. Du kan godt tilsette litt ekstra søtning i røra hvis du ønsker, men jeg synes ikke det var nødvendig.

IMG_1648
Dette trenger du til omtrent 7 små lapper
2 egg

4 ss havregryn

2 store ss cottage cheese

2 dl raspet gulrot

En klype salt

1 ts kanel

Litt vaniljepulver hvis du har

1/2 ts bakepulver

Slik gjør du: Rasp gulrøtter og bland sammen ingrediensene i en liten bakebolle. Bruk en stavmikser/blender og kjør blandingen til en tykk røre. La blandingen svelle i ti minutter før du setter i gang med stekingen. Stek små lapper på medium varme i stekepannen. Vær forsiktig når du snur dem, de kan ha en tendens til å falle fra hverandre hvis du ikke behandler dem med kjærlighet! Spis de som de er, med litt godt pålegg eller slik jeg liker det: med laktosefri kesam, litt lønnesirup og hakkede valnøtter. Sunt, godt og mettende!

IMG_1642
Håper det smaker!

Julianne

Click Here to Leave a Comment Below

Karoline - september 2, 2014

Disse ser ordentlig gode ut! Elsker gulrot i bakst :-)

Reply
    Julianne - september 3, 2014

    Veldig gode :-) Jeg har tatt helt av med gulrot den siste uka, i brød, lapper, supper og nå skal jeg prøve å ha det i smoothie. Nydelig grønnsak!

    Reply
Eline - september 3, 2014

Nam! Dette var godt:D

Reply
Marianne Kristiansen - september 4, 2014

Disse var kjempegode- nam!
Nå har jeg også testet en ny variant: byttet ut kanel og vanilje med basilikum og oregano. Det ble kjempegode lunsjkaker, hvertfall etter min smak :-)

Reply
    Julianne - september 5, 2014

    Åh, hallo! Det høres godt ut :) Det er bare fantasien som setter grenser for hva man egentlig kan få ut av disse lappene. For noen år siden lagde jeg noen varianter hvor jeg tilsatte grønnsaker: Finhakket brokkoli, paprika og vårløk i tillegg til biter av skinke og mye godt krydder. Det hadde jeg glemt, der minte du meg på noe :D

    Ønsker deg en god dag, Marianne :)

    Reply
Katinka - september 7, 2014

Disse var supergode:-) Ble jo bare så mett, glemte faktisk at jeg ikke hadde spist middag! Gruet meg litt til å steke de, siden du skrev de kunne falle fra hverandre, men det gjorde de ikke:-)

Brukte blender, men har du prøvd stavmikser?

Håper du legger ut flere varianter av disse(har ikke så god fantasi når det gjelder mat) ;-)

Reply
    Julianne - september 7, 2014

    Så bra du likte de! Jeg har flere varianter på lur, disse kan virkelig varieres i det uendelige :) Så bra de ikke falt fra hverandre! Jeg steker fire lapper i gangen og den størrelsen gjør at jeg fint greier å snu de uten at de «revner». Jeg bruker stavmikser, mindre oppvask ;) Ha en god søndag!

    Reply
Grønne cottage cheese lapper med spinat | Lyngstad Ernæring - september 10, 2014

[…] Gulrotlappene  ble en “instant hit” og jeg fikk tilsendt bilder av flere som hadde tatt til seg oppfordringen om at disse lappene måtte lages i nærmeste fremtid. Flaks for meg at lappene ble godt mottatt og flere lesere har delt sine varianter. Dette har jeg lært: De kan lages som vafler, kjempegode med kokosmasse, gode uten kanel og andre grønnsaker kan tilsettes uten problem! Så kjekt med tilbakemeldinger, fortsett med det! Som jeg har nevnt tidligere, så er det bare fantasien som setter grenser for hvordan lappene kan utvikle seg. […]

Reply
Sissel Nilssen - september 21, 2014

Hei, lappene skal prøves, bruker du store eller lettkokte havregryn? :-)

Reply
    Julianne - september 21, 2014

    Hei Sissel!

    Jeg bruker lettkokte, men det går nok helt fint å bruke store også. Så lenge du bruker stavmikser får du en glatt og fin røre :)

    Julianne

    Reply
Proteinvafler (lav FODMAP) | Lyngstad Ernæring - september 22, 2014

[…] Proteinrike cottage cheese lapper med gulrot […]

Reply
Lisbeth - september 24, 2014

Du er jo en livredder! Tusen takk! :-)

Reply
Lunsj-lapper (lav FODMAP) | Lyngstad Ernæring - oktober 28, 2014

[…] har nok fått med dere de proteinrike cottage cheese lappene som både finnes i en grønn og en oransj drakt. I dag får dere en litt mer fargesprakende variant som vil gjøre seg ypperlig i matpakka. […]

Reply
Topp 5 oppskrifter i 2014 (lavFODMAP) | Lyngstad Ernæring - desember 31, 2014

[…] 2. Proteinrike cottage cheese-lapper med gulrot […]

Reply
Marte - januar 19, 2015

Hei!
Jeg lagde disse til middag i dag – supergode og snille mot magen :) Men, et kanskje litt rart spørsmål. Er denne porsjoner til en pers? Og er det mer frokost/lunsj eller middag? Var nemlig fortsatt sulten når jeg hadde spist, men er ikke så god på porsjonsstørrelser :p

Reply
    Julianne - januar 21, 2015

    Hei Marte :) Så hyggelig at lappene falt i smak. Ja, denne porsjonen er til en person – men mer som en frokost/lunsj/kveldsmat og ikke som middag. Da ville jeg i så fall servert den med en god salat ved siden av ;)

    Mvh Julianne

    Reply
Cottage cheese-lapper med banan og vanilje (lavFODMAP) | Lyngstad Ernæring - januar 22, 2015

[…] også disse variantene: Cottage cheese-lapper med gulrot og kanel Cottage cheese-lapper med spinat og muskat Cottage cheese-lapper (naturell) Lunsj-lapper med […]

Reply
liz - februar 9, 2015

Hei,

Jeg er på jakt etter lapper til å ta med til lunsj dagen etterpå, et alterntiv til skiver, egner disse seg til det og skal man i såfall oppbevare dem i kjøleskap natten over? Evt. andre som egner seg til å ta med på jobb for så å ta på pålegg.

Reply
    Julianne - februar 12, 2015

    Hei Liz, disse egner seg godt til matpakken, med eller uten gulrot :) Fint å lage de kvelden før! Proteinvafler/bokhvetevafler med pålegg er også et godt alternativ.

    Mvh Julianne

    Reply
Cottage cheese-lapper med chiafrø (lavFODMAP) | GODT FOR MAGEN - oktober 29, 2015

[…] også disse variantene! Cottage cheese-lapper (klassiske) Cottage cheese-lapper med gulrot og kanel Cottage cheese-lapper med spinat og muskat Cottage cheese-lapper med banan og vanilje Cottage […]

Reply
Gull i munn. – My So Called LowFODMAPlife - januar 22, 2017

[…] av Julianne Lyngstads proteinrike cottage cheese lapper med gulrot, lagde jeg gyldne frokostlapper pakket med ennå mer av gyllent godt for kroppen. Jeg […]

Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x