Proteinrike cottage cheese lapper med gulrot
Jeg har tatt de populære cottage cheese lappene mine et steg videre og tilsatt… GULROT! Disse er hakket mer avansert enn førstnevnte, men ikke verre enn at du kommer til å synes det er verdt det. Gulrøttene tilføyer litt ekstra sunnhet til lappene i tillegg til at de får en nydelig, naturlig søtsmak. Du kan godt tilsette litt ekstra søtning i røra hvis du ønsker, men jeg synes ikke det var nødvendig.
Dette trenger du til omtrent 7 små lapper
2 egg
4 ss havregryn
2 store ss cottage cheese
2 dl raspet gulrot
En klype salt
1 ts kanel
Litt vaniljepulver hvis du har
1/2 ts bakepulver
Slik gjør du: Rasp gulrøtter og bland sammen ingrediensene i en liten bakebolle. Bruk en stavmikser/blender og kjør blandingen til en tykk røre. La blandingen svelle i ti minutter før du setter i gang med stekingen. Stek små lapper på medium varme i stekepannen. Vær forsiktig når du snur dem, de kan ha en tendens til å falle fra hverandre hvis du ikke behandler dem med kjærlighet! Spis de som de er, med litt godt pålegg eller slik jeg liker det: med laktosefri kesam, litt lønnesirup og hakkede valnøtter. Sunt, godt og mettende!
Julianne