Quinoalapper

Jeg postet et bilde av disse lappene på instagram for noen uker siden, og lovte å dele oppskriften i løpet av kort tid.  Denne oppskriften ble faktisk postet på VG en gang som en av «ti spennende måter å bruke quinoa på» ! Lappene fortjener et lite comeback og publiseres derfor på Lyngstad Ernæring også. De er tross alt lav på FODMAPs ;)

quinoalapper

Oppskrift til omtrent 7 lapper

2 egg
1-2 dl kokt quinoa (både 1 og 2 dl fungerer)
1 dl havregryn
2 ss cottage cheese (kan droppes)
1/2 ts bakepulver
1 klype salt

Slik gjør du: Finn fram en liten bakebolle og bland ingrediensene sammen til en bløt deig. Om du ønsker en glattere deig, bruk en stavmikser/blender og kjør til konsistensen er glatt. La deigen svelle i 5-10 minutter før du setter i gang med stekningen. Ha litt fett i stekepanna og stek små lapper på medium varme. Snu lappene når du ser små bobler på oversiden! Disse lappene bør stekes litt mer enn andre lapper, så snu de et par ganger før du sier at lappene er ferdige.

Disse er nydelige med pålegg :)

Julianne

 

Click Here to Leave a Comment Below

Hvordan koke quinoa! | Lyngstad Ernæring - september 26, 2014

[…] Quinoalapper […]

Reply
Hilde - august 11, 2015

Hei, disse er kjempegode, og vi spiser den ofte hos. Det vi lurer på er om disse tåler å fryses?

Reply
    Julianne - august 11, 2015

    Hei Hilde :) Takk for tilbakemelding! Jeg har ikke prøvd å fryse disse selv, men jeg antar at det går helt fint! Hilsen Julianne

    Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x