Hvordan koke quinoa!
Hei dere!
Siden quinoa er nokså ukjent for mange, tenkte jeg at jeg skulle gi dere en liten innføring i hvordan tilberede gullfrøene. Gjøres dette feil, kan du ende opp med en våt og tung quinoa framfor en tørr og fluffy en! Sistnevnte er den vi ønsker :)
Dette trenger du:
En sil med små hull
En kasserolle med lokk
En komfyr
1 del ukokt quinoa (f.eks 1 dl)
2 deler vann (f.eks 2 dl)
Slik gjør du:
1. Skyll quinoaen godt under springen ved hjelp av en sil. Quinoa inneholder naturlige bitterstoffer som vi bør skylle bort før vi spiser den.
2. Ha quinoaen i kasserollen sammen med vann
3. Skru på platen og sett lokk på kasserollen. Når vannet koker, gi den 10 minutter.
4. Etter 10 minutter, drar du kasserollen av platen og lar den stå i 10 minutter til med lokk.
5. Bruk en gaffel og fluff til.
6. Smak eventuelt til med litt salt: Nå er den klar til å spises!
Jeg bruker mye quinoa, sjekk ut disse oppskiftene:
Proteinrike havrebrød med quinoa
Glutenfri (supersunn) pizzabunn med quinoa
God helg!
Julianne