Vaffel-sandwich

I dag titter jeg innom med et aldri så lite lunsjtips! Dere husker kanskje forrige ukens FODMAP-vennlige produkt? Pannekakemiksen basert på bokhvete kan jo brukes til mer enn bare pannekaker; de gjør seg også godt i vaffelform. Du kan alltids tilsette litt søtt, en klype kardemomme og servere disse som vanlige vafler med bær og rømme, eller du kan gjøre som jeg har gjort – smøre de med deilig pålegg og late som du spiser brød ;) Denne gangen brukte jeg rismelk, noe som gjør vaflene helt fri for meieriprodukter. Jeg vet noen av dere etterlyser slike oppskrifter, så denne er til dere! Glutenfrie, laktosefrie og FODMAP-vennlige! Med litt juks da. I og med at jeg brukte en ferdigblanding ;) Sinnsykt gode vafler.

IMG_2789

Oppskrift til tre vaffelplater: 

1 egg 

Ca 2 dl rismelk (eller annen valgfri melk)

125 g Buckwheat pancake mix (kan kjøpes på ICA eller f.eks iherb)

1 ts smeltet kokosolje, smør eller olje

Pålegg: Smør, salat, spekeskinke, ost og paprika.

Slik gjør du: Visp sammen egg og rismelk før du tilsetter melblandingen. Spe eventuelt med mer melk hvis røra blir for tykk. Tilsett olje eller smør og stek vafler i et vaffeljern (selvsagt) :)

IMG_2771

Ha en god dag!

Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

Emmie - oktober 4, 2014

Jeg har den mixen stående i kjøkkenskapet så dette må jeg prøve! :-D Jeg lurte også på om du kanskje kunne skrive litt om det å spise ute, hvis du har noen tips og anbefalinger. Jeg har i tillegg funnet ut at veldig mange halspastiller er høy fodmap fordi de enten inneholder sukkeralkoholer eller honning. Nå som det begynner å bli høysesong for forkjølelse og sår hals, lurte jeg på om du hadde noen tips på den fronten også :-)

Reply
    Julianne - oktober 6, 2014

    Hei!

    I boken jeg skriver inkluderer jeg begge blant annet tips om det å spise ute, både på restaurant, på reise og hos venner. Jeg må derfor holde litt igjen her på bloggen :) Det er veldig mange halspastiller som er høy på FODMAPs, spesielt – som du sier – de sukkerfrie pastillene og de som inneholder honning. Velg derfor halspastiller som inneholder sukker, men hold igjen på mengdene. Jeg kan godt skrive et lite innlegg om akkurat det. Takk for tipset!

    Julianne :)

    Reply
Vaffeljern Test – Finn de beste vaffeljernene - Forbrukerliv.no - oktober 23, 2017

[…] Hvis du vil vite mer og få enda mer inspirasjon, kan du lese hele guiden hos LyngstadErnaering.no. […]

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x