Lunsj-lapper (lav FODMAP)

Hei dere!

Som dere vet, er ikke jeg av det kompliserte slaget når det kommer til matlaging. Jeg liker å videreutvikle allerede gode oppskrifter framfor for å finne på helt nye. Det er ikke alltid mye som skal til før retten når nye høyder eller tilfredsstiller et annet sug. Dere som har fulgt bloggen en stund har nok fått med dere de proteinrike cottage cheese lappene som både finnes i en grønn og en oransj drakt. I dag får dere en litt mer fargesprakende variant som vil gjøre seg ypperlig i matpakka. Fordelen er at du blander pålegget i lappene og dermed blir de raskt mer praktisk å ha med seg til lunsj!

IMG_4051
Oppskriften gir omtrent 7 små lapper – nok til to småsultne eller en sulten.

Dette trenger du 

2 egg 

2 ss cottage cheese 

4 ss lettkokte havregryn

1/2 ts bakepulver 

1/4 paprika, finhakket

Den mørkegrønne delen av en vårløk, finhakket 

2-3 skiver kokt skinke, skjært i biter 

En klype salt 

Pepper

Olje til steking. 

Slik gjør du: Bland egg, cottage cheese,  havregryn og bakepulver i en bolle. Kjør glatt med en stavmikser og tilsett finhakket paprika, vårløk og biter av kokt skinke. Bland godt og smak til med litt salt og pepper. La blandingen stå å svelle i 10 minutter. Stek små lapper på medium varme i en stekepanne. I det du ser at det danner seg små bobler på toppen snur du lappene med en stekespade. Vær litt rask i bevegelsen slik at lappene ikke går i stykker. Schwop!

Nytes alene eller sammen med en enkel salat :)

IMG_4083

 Håper det smaker!

Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

S - oktober 28, 2014

Kanskje det hadde gått an å lage disse som muffins også?

Reply
    Julianne - oktober 29, 2014

    Det går helt sikkert an, S! Vi bør nok tilsette litt mel og litt melk av noe slag, uten at jeg har prøvd noen av delene. Men! Der ga du meg en god idé :-) Takk!

    Reply
Karoline - oktober 29, 2014

Disse ser veldig gode ut! Skal ikke se bort ifra at disse ligger i matboksen min i morgen :-) Ha en flott onsdag, Julianne :-)

Reply
    Julianne - oktober 29, 2014

    Så bra :-) De er nesten bedre kalde enn lune synes jeg, så det kan jo ikke bli annet enn suksess! Ha en nydelig dag du også, Karoline :-)

    Reply
Helle - april 3, 2016

Hei :) Kan disse stekes dagen før?

Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x