Mens vi venter på boka…

Hei dere!

Bloggen har fått seg en liten pustepause som dere sikkert merker. Jeg må legge inn all innsats med siste innspurt av boken – nå er det ikke mange dager til alt skal være ferdig! Kapitlene finskrives og de siste matrettene fotograferes. Puuh.. For en erfaring dette er (!) Har du fått med deg at du kan få tilgang på de første kapitlene i boken før boken lanseres? Dette er helt gratis og er noe du bør få med deg! Meld deg på her ved å skrive inn mailadressen din i det blå feltet øverst på bloggen eller ved å trykke deg inn HER :)

Mens vi venter på mer magevennlig inspirasjon fra denne kanten kan jeg dele en liten filmsnutt som ble tatt mens vi gjorde fotograferingen til boken for noen uker siden. Foredraget ble tatt litt på sparket, men jeg får i alle fall fortalt litt om meg, mine mageplager og litt om mitt møte med lav FODMAP-dietten. Håper dere liker den!


Ha en fin tirsdag – jeg må tilbake til arbeid!

Magevennlig hilsen
Julianne :)

Click Here to Leave a Comment Below

Karoline - november 11, 2014

For en flott video :-) Du er så herlig og så flink til å videreformidle kunnskap og engasjement rundt denne dietten! Takket være deg så ble ikke denne dietten umulig å følge, men det ble heller en læringsrik og spennende prosess mot friskere mage og en bedre hverdag. Jeg er evig takknemlig for lav FODMAP-dietten, for jeg har fått et helt nytt liv! Det at jeg nå sitter på lesesalen i trang dongeribukse time etter time, er en seier i seg selv. Det kunne jeg ikke for noen måneder siden. Jeg gleder meg stort til boken din kommer ut :-) Skal du på bokturne? Du er hjertelig velkommen till Bergen!

Ha en strålende dag og lykke til med innspurten, Julianne!
Klem fra Karoline :-)

Reply
  Julianne - november 11, 2014

  Karoline – tusen hjertlig takk for gode ord! Nå ble jeg veldig glad – det er så godt å høre at du har blitt så bra! Jeg ser (utifra instagramkontoen din – @karolinesfodmap (følg, følg)) at du er veldig flink med maten – både når det gjelder planlegging og å utforske mulighetene framfor å tenke på alt du må holde deg unna. Det er en stor forutsetning for å lykkes og det viser du at går an! Du er rå.

  Hehe, jeg har ikke helt oversikt over hva som skjer etter at boken slippes, men blir det en tur til Bergen så skal jeg selvfølgelig si fra :)

  Ha en nydelig dag du også!

  Klem fra Julianne :D

  Reply
Lisbeth - november 11, 2014

Hei Julianne :)

Jeg syns det du gjør er kjempebra, og har stor glede av mange av opplysningene – og oppskriftene – du deler i bloggen din. Ser frem til at boken kommer.
Fortsett å bryte tabuer – det er smittsomt :)
Dessverre får jeg ikke opp tilstrekkelig volum på lyden i intervjuet til at jeg kan høre alt du sier – kanskje dere kan legge på litt mer fra din kant?
Lykke til med utgivelsen – dette må da være kjempespennende!

Reply
  Julianne - november 11, 2014

  Tusen takk for gode ord, Lisbeth! :) Dette er veldig, veldig spennede – og noe jeg aldri hadde sett for meg at jeg skulle gjøre :P

  Nei, så dumt at du ikke får opp lyden. Kjøkkenet hvor vi gjorde fotograferingen var et demonstrasjonskjøkken i en HTH butikk, grunnen til at lyden er litt vanskelig å høre i begynnelsen er fordi det er kunder i butikken. Har du prøvd å sku opp lyden både på datamaskinen og på selve videosnutten? Det er desverre lite jeg kan gjøre :/

  Mvh
  Julianne :)

  Reply
Renate - november 11, 2014

Gøy å se deg «in action»! Du er alltid like fin å høre på, en god formidler :) Lykke til med innspurten, heier på deg i det skjulte ;)

Reply
  Julianne - november 11, 2014

  Så fint sagt, Renate! Takk <3 :)

  Reply
Sukkerspinnengelen - november 11, 2014

Jeg gleder meg til boka di kommer! Supert at du fant på å skrive den.

Etter 2-3 uker er magen min helt annerledes. Jeg har begynt å bruke to bukser som jeg ikke fikk igjen verken knapp eller glidelås på. Jeg har nok gått ned et par kilo også, men magen føles nesten flat.

I dag spiste jeg masse stekte sjampinjonger. Nesten ikke reaksjon – ennå iallfall. Har nemlig vært veldig streng i det siste, og tok det som en forsiktig testing. Planta hvitløksfedd i kjøkkenhagen i går. Det kan jo hende jeg kan spise litt av det til våren :D

Lykke til med innspurten med boka!

Reply
  Julianne - november 11, 2014

  Så herlig! Det må føles helt fantastisk :D Så bra at du er i gang med testingen – blir spennende å se om du reagerer på polyoler :) Jeg har tenkt litt på det der med å plante hvitløksfedd. Det kommer jo lange grønne skudd ut av hvitløken, om den delen kan være lavere på FODMAPs enn selve hvitløken? Hmhmhm.

  Takk for lykkeønskninger, snille deg :)

  Vennlig hilsen
  Julianne

  Reply
  Sukkerspinnengelen - november 12, 2014

  Polyoler er ikke hva magen min ønsker seg, nei :(

  Fra inn til ut gjennom fordøyelseskanalen, skal det visst ta ca et døgn. Men fra spising av feil mat (f.eks noe med polyoler..) tar det ganske kort tid før magen eser ut og prompen kommer. Noen ganger tar det 10 minutter, andre ganger, som i går, tar det kanskje 6 timer- og det varer fortsatt. Har du forska på det?

  Reply
  Julianne - november 12, 2014

  Huff da. Veldig kjedelig, men er det ikke godt å vite at polyoler er noe du bør holde deg unna?

  Hvor lang tid det tar for maten å begeve seg gjennom fordøyelseskanalen er avhengig av hva du spiser. Spiser du fett, proteiner og fiber tar det lenger tid enn hvis du spiser for eksempel raske (kortkjedede) karbohydrater som for eksempel sukker. Så hvor lang tid det tar er avhengig av måltidssammensetningen – spiste du kun mye stekt sopp i går – så ville det ha tatt relativt kort tid før du ville oppleve symptomer. Spiste du i et måltid som også bestod av fett og proteiner vil det ta lenger tid før du opplever symptomer. Det er ikke alltid like enkelt å forstå seg på, da det avhenger av mye. Også hva du spiste tidligere på dagen!

  For at karbohydrater skal klassifiseres som FODMAP er en av kriteriene at de er kortkjedede – at de brytes raskt ned i magesekken og slippes fort videre til tynntarmen hvor de i utgangspunktet skal kunne tas opp av kroppen. Problemet med FODMAPs er at de ikke absorberes godt i tynntarmen og går dermed videre ufordøyd til tykktarmen – hvor tykktarmsbakteriene står klar for et festmåltid. Når tykktarmsbakteriene spiser FODMAPs dannes det gass (du kan se for deg at de promper og raper) og dermed blirblir vi oppblåste, kjipe i magen og kan oppleve både smerter og forstyrret avføringsmønster.

  Husk at symptomene går over, hold deg til matvarer med lavt innhold av FODMAPs så vil du nok bli bra innen kort tid.

  Mvh
  Julianne :)

  Reply
  Sukkerspinnengelen - november 14, 2014

  Absolutt veldig godt å vite hva jeg tåler og ikke tåler :) Er ikke lei meg for det, jeg. Lo godt da jeg så for meg at bakteriene prompa og rapa nedi tarmen. Sånne uskeielser vil jeg ha en slutt på ;)

  Jeg kom over SCD(Special Carb Diet), søstra til Fodmap, her om dagen. Kjenner du til teorien bak dette? Jeg finner ikke ut av det sånn i farta, men kanskje du vet. Det er tydeligvis en viss type karbohydrater man skal unngå her også. Lange lister på ja- og nei-mat.

  Reply
  Julianne - november 14, 2014

  Hehehe, tenk så takknemlige tarmbakteriene dine blir etter et slikt festmåltid da :D Jeg har hørt om SCD (spesific carb diet), men har desverre ikke satt meg godt inn i det. Jeg leser at det er en diett som er ment for mennesker som blant annet lider av Crohns sykdom, ulcerøs kolitt, cøliaki og cystisk fibrose, og ikke for IBS-pasienter. Jeg fant noe info her: http://www.breakingtheviciouscycle.info/p/beginners-guide/.

  Mvh
  Julianne :)

  Reply
Sukkerspinnengelen - november 14, 2014

Takk for svar, Julianne. Interessant at disse sjukdommene krever at man unngår andre typer karbohydrater enn for IBS.

Jeg har lest at det forskes mer på tarmbakterieflora for tida. At bakteriefloraen er veldig ulik rundt i verden og at hvilke bakterier vi har og mengder etc. påvirker helsa i mye større grad enn vi før har trudd.

Siri.

Reply
  Julianne - november 15, 2014

  Ja, det er sant. Bakteriesammensetningen i tarmen har mye å si for immunforsvaret og helsen vår, det er helt sikkert. Det er et ekstremt spennende forskningsfelt!

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x