Kokosmakroner (Glutenfri og LavFODMAP)

For første gang i hele mitt voksne liv, har jeg ikke eksamner eller masteroppgave å tenke på nå i førjulstiden. Nå som boken også er ferdig (hurra!), har jeg faktisk fått tid til å lage litt julekaker! Og det allerede i november (disse bakte jeg i forrige uke)!  Småkaker er nok min sterkeste side, mest fordi jeg ikke vet hvordan restulatet egentlig skal være. Så lenge smaken er god og de ser rimelig ok ut, er jeg fornøyd. Disse kokosmakronene smeltet i alle fall på tungen!

kokosmakroner

Denne oppskriften er inspirert av flere oppskrifter, men i hovedsak denne. Vi er bare to her i hus, noe som gjør at enten må samboeren gjøre en betydelig innsats for at jeg skal spise mindre, eller så må vi få besøk. Hvitt sukker er noe magen min tåler dårlig, men det skyldes nok mest at jeg mister appetitten på skikkelig mat når jeg først får smaken på det søte. Hehe.

Dette trenger du:
2 eggehviter
100 g sukker
100 g kokosmasse
1 ts vaniljesukker
(Jeg hadde også i et dryss vaniljepuvler)

Slik gjør du: Sett ovnen på 160 grader (originaloppskriften sier 180 grader, men dette ble litt for varmt i min ovn). Sørg for å ha en helt ren bakebolle. Separer eggehviten fra eggeplommen og ha eggehvitene i bakebollen. Jeg brukte kjøkkenmaskinen min, men bruk gjerne en miksmaster eller lignende. Pisk eggehvitene stive, før du litt etter litt har i sukkeret. Tilsett vaniljesukker og eventuelt litt vaniljepulver. Pisk videre til du har en blank og stiv marengs. Skru av kjøkkenmaskinen og vend inn kokosmassen med en slikkepott.

Ta fram et stekebrett og kle det med bakepapir. Jeg brukte en sprøytepose for å lage søte, små kokosmakroner. Har du ikke sprøyteposer, kan du lage din egen ved å ha kokosblandingen i en liten plastpose og klippe hull i det ene hjørnet. Du kan også bare bruke to teskjer og forme kokosmakroner. Jeg valgte å lage mine som små munnfuller.

Stekes midt i ovnen i 10-15 minutter. La kokosmakronene avkjøles før du tar de av bakepapiret. Oppbevares i en tett boks.

Tips: Lag majones av eggeplommene!

kokosmakroner1

Julianne :-)

Click Here to Leave a Comment Below

K - mars 2, 2018

Heia.
Hva kan jeg erstatte sukkeret med?

Reply
    Julianne - mars 5, 2018

    Hei du! Hva tenker du på? et sukkerfritt alternativ eller et litt bedre alternativ? Jeg har ikke laget disse sukkerfrie før, og har ingen lavFODMAP-alternativer til søtstoff i disse. Jeg ville ha prøvd kokosblomstsukker for et litt mer næringsrikt alternativ :)

    Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x