Deilig eggesalat (LavFODMAP)

Noe av det beste jeg vet med helg, er å nyte lange frokoster sammen med min bedre halvdel. Nybakte eltefrie speltrundstykker, godt pålegg, kokte egg, presskannekaffe og tente lys. Det er virkelig toppen av hverdagsglede! I helgen som var, slo jeg til og lagde eggesalat. Denne er kraftig inspirert av en oppskrift jeg fant på bloggen Enestående Mat. Forskjellen er at jeg bruker vanlig majones og ikke aïoli. Jeg har også tilsatt et ekstra egg. Denne må du prøve!

eggesalat1
Dette trenger du: 
3 hardkokte egg
1/2 paprika
1 vårløk (kun det grønne) 
40 g majones (gjerne hjemmelaget)
En skvis sitron
Salt og pepper

Slik gjør du: Kok eggene (hardkokt: 9 minutter) og la de avkjøles. Kutt paprika og det grønne av vårløken i små biter. Fjern skallet av eggene og del dem ved hjelp av en eggedeler. Først på tvers, så på langs, eller bruk en kniv og skjær eggene i små biter. Tilsett majones og rør godt sammen. Smak til med sitron, salt og pepper. Eggesalaten kan spises umiddelbart, men smaker enda bedre hvis den får stå kaldt i noen timer!

eggesalat

Her servert på et eltefritt speltrundstykke. Oppskrift finner du her!

Julianne :-)

Click Here to Leave a Comment Below

Karoline - desember 5, 2014

Nam! Det ser jo så godt ut :-) Denne må jeg prøve så fort jeg får ferie neste uke. På nystekte rundstykker, og om man tilsetter noen reker, så må jo det smake himmelsk :-) Håper du får nyte fine frokoster i helgen :-)

Reply
  Julianne - desember 5, 2014

  Takk :) Det er nok veldig godt å tilsette litt reker, eller kokt skinke som Enestående mat har i :) Denne blir fin til jul vettu. Stå på siste tiden før ferie, Karoline! Ikke lenge igjen nå :D Klem fra meg

  Reply
Line - desember 6, 2014

Måtte lage denne med en gang, kjempegodt!!

Reply
  Julianne - desember 6, 2014

  :D Så kjekt, Line! Ha ei nydelig helg :)

  Reply
Magevennlig 17. mai-frokost (lavFODMAP) | Julianne Lyngstad - mai 15, 2015

[…] og annet deilig pålegg Eggerøre laget med vann eller laktosefri melk/fløte  Deilig eggesalat Røkt eller gravet laks Spekemat Enkel salat med gode tomater, agurk og paprika Roastbiff […]

Reply
Elise - januar 26, 2018

Hvor mange porsjoner holder det til? Ser veldig godt ut

Reply
  Julianne - januar 26, 2018

  Hei Elise! Oppskriften holder til 2-3 porsjoner :)

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x