Proteinvaffel-sandwich (lavFODMAP)

Dette er min store favoritt om dagen: vaffel-sandwich! Jeg elsker brød med pålegg, men prøver å begrense inntaket. Jeg har derfor funnet noen gode erstatninger, for eksempel disse vaflene.  Jeg har postet oppskrift på disse før, men denne gangen har jeg valgt å spe røra med litt melk, slik den blir enklere å fordele i vaffeljernet. Om du velger å tilsette melk eller ikke, så er disse vaflene snill mot magen og full i proteiner som vil bidra til å holde deg mett en stund!

proteinvaffel

Dette trenger du til 2,5 store vaffelplater (6 hjerter)
2 egg
2 ss cottage cheese
0,5 dl laktosefri melk
5 ss havregryn
0,5 ts bakepulver
En klype salt

Smør/olje til vaffeljernet

Slik gjør du: Bland ingrediensene i en liten bakebolle. Bruk en stavmikser og kjør blandingen glatt. Skru på vaffeljernet. Mens vaffeljernet varmer seg opp, lar du røra svelle (minst 5 minutter, helst 10 min.). Ha litt fett i vaffeljernet og stek vaflene til du synes de har nok farge. Smør på godt pålegg og nyt et sunt og godt måltid.

proteinvaffel1

IMG_4798
Jafs! Håper det smaker :)

Julianne

Click Here to Leave a Comment Below

Christel - januar 28, 2015

Hei! Disse ser jo kjempegode ut! Jeg skal begynne på lavFodmap på mandag og prøver å planlegge litt frokost og lunsj jeg kan ha. Hvordan er disse å ha med seg i lunsjboksen tror du? Holder de seg greit?

Reply
    Julianne - januar 30, 2015

    Hei Christel :) Disse er veldig gode! Og de er veldig fine å ha med seg i matboksen. Lag de gjerne kvelden før slik at du ikke pakker med deg varme vafler i matboksen ;) De holder seg absolutt greit i matboksen!

    Mvh Julianne

    Reply
Maria - mars 3, 2015

Hei!
Er dette noe som egner seg til å fryses?
Hvordan er det med alle de andre lappene du har oppskrift på? Kan de fryses? :)
Planlegger diett og ser for meg det kan være lurt å ha litt liggende i frysern ;)

Reply
    Julianne - mars 5, 2015

    Hei Maria :) Jeg har desverre ikke prøvd å fryse disse eller lappene. Men de holder noen dager i kjøleskapet, så du kan i alle fall lage opp for noen dager fremover i tid uten at de trengs å fryses ned :) Mvh Julianne

    Reply
    Åsne - april 23, 2015

    Jeg har fryst dem og varmet dem i brødristeren. De blir kjempegode.

    Reply
    Julianne - april 23, 2015

    Så bra! Godt å vite at det er mulig :)

    Reply
LavFODMAP-pålegg | LYNGSTAD ERNÆRING - mars 6, 2015

[…] blant annet agurk, salat, tomat og paprika gjør seg utmerket som garnityr på speltrundstykkene, proteinvaflene , cottage cheese-lappene eller andre magevennlige […]

Reply
Harriet Rendahl - mars 6, 2015

Hei. Tusen takk for mange spennende oppskrifter. Jeg har laget vaffeleøra og er spent på hvordan vaflene smaker til frokosten i morgen. Riktig god helg,flotte du.

Reply
    Julianne - mars 8, 2015

    Hei Harriet! Takk for hyggelig kommenatar. Jeg håper vaflene falt i smak :D Ha en fin søndag du også :)

    Reply
Yngve - mars 25, 2015

Hei
Hva med et alternativ for dem som ikke skal ha melk:

3 egg
3 ss sukker
4 dl vann
100g Soft Flora Spesial uten Melk
1 ts vaniljesukker
1 kryddermål kardemomme
5-6 dl Toro Glutenfri lys melblanding

Kona mi prøvde seg frem til denne ut i fra en lignende oppskrift på nett, og vaflene ble riktig gode.

Reply
    Julianne - mars 26, 2015

    Hei Yngve! Tusen takk for oppskrift, supert! :-)

    Mvh Julianne

    Reply
Anne J. - mai 15, 2015

Spennende oppskrift som må prøves. Vet du noen laktosefri alternativer til cottage cheese? På forhånd takk :-)

Reply
    Julianne - mai 19, 2015

    Hei Anne J! Disse er veldig gode :-) Cottage cheese har et naturlig lavt innhold av laktose, men om du er veldig intolerant kan muligens laktosefri kesam være et alternativ? Jeg har ikke testet dette selv ennå, det er derfor jeg sier muligens ;) Si fra om du tester det! Mvh Julianne

    Reply
    marianne Amundsen - mai 25, 2015

    hei!
    jeg har prøvd å skrive ett innlegg ang.kokosblomstsukker i disse vaflene.Er det noen som har prøvd dette?Savner ofte litt sukker i sunne vafler.Det bør jo være greit tror du ikke?
    Marianne

    Reply
    Julianne - mai 25, 2015

    Hei :) Om du føler kokosblomstsukker går bra for deg, så er det ikke noe i veien for å tilsette dette i vaflene. Du kan også bruke litt lønnesirup :) Julianne

    Reply
    marianne Amundsen - mai 25, 2015

    tusen takk for tilbakemeldingen;)Lønnesirup er nytt for meg,men det skal jeg jammen prøve en gang.

    Reply
    Julianne - mai 25, 2015

    Det må du prøve, Marianne! Det er kjempegodt til blant annet laktosefri yoghurt naturell :) Skikkelig snadder!

    Reply
marianne Amundsen - august 21, 2015

Hei!
Jeg og hele resten av familien elsker vafflene,derfor blir det ofte litt lite selv om jeg dobler røra.Jeg bruker veldig mange egg om jeg skal tripple den,vet du om det funker og kun øke på med havregryn og cottache cheese og ikke egg?Binder det like godt tror du?
Marianne :)

Reply
    Julianne - august 23, 2015

    Hei Marianne! Det er hyggelig å høre :) Ja, det tror jeg absolutt at du kan! Tripler du oppskriften kan du prøve deg på 3-4 egg, øk mengden havregryn, cottage cheese og spe på med litt melk. La svelle en liten stund før du steker vaflene. Jeg liker å tilsette et par ss chiafrø for økt fiberinnhold – det hjelper også på konsistensen og bidrar til å binde røra godt sammen :) Julianne

    Reply
Erik - januar 25, 2016

Hvor lenge holder disse seg i kjøleskap?

Reply
Sebastian - januar 25, 2016

Vet du hvordan kaloriinnholdet er per vaffel eller noe i den retningen? :)

Reply
    Julianne - januar 26, 2016

    Hei Sebastian! Denne har jeg faktisk regnet ut og hele oppskriften inneholder:

    333 kcal
    15,4 g fett
    24 g karbohydrater
    3,2 g fiber
    23 g proteiner

    Del dette på antall vaffelplater du lager, så finner du kalorimengden per plate :)

    Anbefaler å bruke kostholdsplanleggeren.no for å regne ut næringsinnholdet i rettene dine om du ikke har annet kostprogram du bruker!

    Hilsen Julianne

    Reply
Hege Skofterud - august 10, 2016

Hei, jeg lurer på om disse er i en bok,som det eventuelt kan kjøpes, med dine oppskrifter i :-)
Tusen takk for en flott oppskrift ,den skal jeg prøve

Reply
    Julianne - august 10, 2016

    Hei Hege :) Denne oppskriften + flere finner du i min første bok om lavFODMAP-dietten (en komplett håndbok for deg med sensitiv mage). Håper vaflene faller i smak :D

    Hilsen Julianne

    Reply
Anette - august 12, 2016

Disse var veldig gode. Den første platen satt seg veldig fast, men med mer smør ble det bedre! Disse kan anbefales. Min datter på 6 syns også de var gode:)
Tilsatte også chiafrø i røren.

Reply
    Julianne - august 12, 2016

    Hei Anette :) Chiafrø er supert i disse, det bruker jeg forsåvidt også. Oppskriften kan forbedres :D Smør i jernet må til ;)

    Kjekt å høre at datteren din også likte disse, takk for kjekk tilbakemelding :D Ønsker deg ei fin helg :) Hilsen Julianne

    Reply
Amalie - oktober 8, 2016

Hei:)
Har ikke vaffeljern, fungerer det å lage de i stekepanne?

Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x