Banangranola med smak av jul (lavFODMAP)
Det nærmer seg jul med stormskritt, og da gjelder det å gjøre det man kan for å komme i julestemning. Hos meg står nissene i vinduskarmen og skålen med nøtter og nøtteknekkeren har fått plass på bordet. Smaken av jul er obligatorisk, og derfor har jeg gjort en liten vri på den klassiske banangranolaen (tidligere kalt bananmüsli, det er visst forskjell på müsli og granola, og denne går under definisjonen granola). Jeg har tilsatt julekrydder og det smaker virkelig nydelig!
Dette trenger du til 10 dl müsli granola
Tørt
6 dl havregryn
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
1 dl hakkede nøtter (mandler, hasselnøtter, valnøtter)
1 ts kanel
0,5 ts kardemomme
0,5 ts malt ingefær
0,5 ts malt nellik
En klype salt
Vått
2 modne bananer
4 ss raps- eller kokosolje
4 ss lønnesirup eller annen søtning (kan sløyfes, bananen er ganske søt i seg selv)
Slik gjør du: Sett ovnen på 175 grader. Ta fram to bakeboller, og ha det tørre i den ene og det våte i den andre. Bruk en stavmikser og kjør det våte til en tykk «suppe». Ha det våte i det tørre og bland godt med en slikkepott. Kle to stekebrett med bakepapir og fordel halvparten av granolablandingen på hvert stekebrett. Stek granolaen midt i ovnen i omtrent 20 minutter. Etter ti minutter tar du brettet ut av ovnen og rører litt i blandingen før du setter den inn igjen og lar den steke ferdig. Jeg foretrekker å steke ett brett av gangen. Da har jeg større kontroll på steketiden.
Denne granolaen er veldig god til laktosefri gresk yoghurt, yoghurt naturell eller som topping på en smoothie :) En stor favoritt!!

De søte glassnissene er laget av Jeanette Lorentzen (Mamma <3) Følg hennes Facebook-side: Jeanette Lorentzen – Glassgleder
Ha en fortsatt god tirsdagskveld :-)
Julianne