Salte fløtekarameller (lavFODMAP)

Mitt favorittsnop er helt klart karameller. Ikke bare smaker det nydelig, men en karamell varer så innmari lenge i munnen. Jeg ble derfor litt skuffet da jeg lagde disse første gang – resultatet ble mer som fudge, ikke som seige, deilige karameller. Misforstå meg rett, smaken var himmelsk! Men søren og, de spises så så fort opp! I år var formålet med karamell-lagingen å gi de bort som små jule-oppmerksomheter. Det er kjekt å gi bort noe hjemmelaget og som du har brukt litt tid på. Å pakke inn 102 små karameller for hånd, sier vel sitt :)

IMG_4934
Oppskriften har jeg funnet hos Kvardagsmat, som igjen har funnet den hos krem.no! og den var knallgod! Jeg har gjort noen endringer for å få den litt mer magevennlig, i tillegg å strø over litt maldonsalt før de stivnet. Jeg gir dere ingrediensene til den magevennlige varianten, så overlater jeg den detaljerte beskrivelsen til Anita eller Elin!

Dette trenger du:
3 dl laktosefri fløte
250 g sukker
100 g sirup
60 g meierismør
Litt maldonsalt (kan sløyfes, men gjør seg utrolig godt!)

Slik gjør du: Det finner du ut HER :) Jeg anbefaler at du leser gjennnom kommentarfeltet før du setter i gang, da får du kanskje svar på noe av det du er usikker på før du gjør feil :)

IMG_4941
Håper det smaker!

Julianne :)

Click Here to Leave a Comment Below

Anette - april 6, 2015

Disse var KNALLgode! :-D Hadde ikke maldonsalt, men skal prøve det neste gang :-)

Reply
  Julianne - april 6, 2015

  Så bra :D Det er så godt med litt maldonsalt… MMMm :)

  Reply
ero2004 - juli 27, 2015

Hei. Meierismør inneholder vel laktose? Har en sønn med laktoseallergi, og ville nok forsøkt den laktosefrie melangen (blå). Funker det også, vel?

Høres ellers helt nydelig ut :)

Reply
  Julianne - juli 27, 2015

  Hei du :) Disse er veldig gode! Meierismør inneholder kun små mengder laktose (0,6 g per 100 g) og kan derfor brukes av de fleste med laktoseintoleranse. Om dette ikke fungerer for din sønn, kan du helt sikkert bruke laktosefritt smør til å lage karameller :)

  Reply
Linda - september 5, 2015

Hei :-) bruker du vanlig lys sirup I disse?

Hilsen Linda

Reply
Mari - desember 3, 2015

Hei! Må man bruke kremfløte eller kan msn bruke laktosefri matfløte? 😊

Reply
  Julianne - desember 5, 2015

  Hei du :) Det er jeg faktisk ikke sikker på! Jeg vil tro det blir best med kremfløte, mtp fettprosenten, men det kan hende matfløte vil fungere. Ingen aning :)

  Reply
  Monica - desember 9, 2015

  Til Mari: Det finnes også laktosefri kremfløte!

  Reply
Randi Høydahl - desember 7, 2016

Hei. Endelig ei oppskrift som passer til en søthungrig dame! Men sirup? Mener du lønnesirup eller er det ok å bruke vanlig sirup?

Reply
  Julianne - desember 8, 2016

  Hei Randi :) Disse er veldig gode! Vanlig sirup brukes i denne oppskriften. Jeg er ikke sikker på FODMAPs innholdet i sirup, for det er ikke testet – men min erfaring er at det går fint for de fleste med IBS. Det er i stor grad mengdene som spises som har betydning for om man får vondt i magen av disse ;) Håper det smaker!

  Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x