Uke 2: LavFODMAP-ukemeny

Hei og riktig godt nyttår!

Nå håper jeg du har fått slappet godt av i julen og at magen din har spilt på lag. Selv har jeg hatt det veldig fint i juleferien og har blant annet vært på sunnmøre hos svigers, i hjembyen min Molde og en snartur til Orkanger og Trondheim. Hektisk, men veldig hyggelig!

Nå er det januar og jeg er klar for hverdagen! Min samboer og jeg har bestemt oss for å sette i gang med planlegging av middager nå som 2015 er i gang. Dette er noe vi har gjort før, og som vi vet fungerer veldig bra. Desverre ramlet vi ut av rutinene, men nå er vi klare for å starte på nytt. Nytt år – nye muligheter! Jeg kommer til å poste ukemenyer hver søndag framover, noe jeg håper kan inspirere både meg og deg til å planlegge og variere måltidene fremover. Jeg har desverre ikke alle oppskriftene på bloggen ennå, men dette kommer etterhvert ;)

UKEMENY 2

Dette året startes med noen enkle middagsretter, som ikke krever for mye tid på kjøkkenet.

Mandag: Kyllingwok med ris (gulrot, brokkoli, paprika, vannkastanjer, det grønne av vårløken, kylling, salt og pepper og soyasaus)

Tirsdag: Fritatta med salat

IMG_1334

Onsdag: Gulrot- og ingefærsuppe med stekt strimlet svinekjøtt

Torsdag: Laks med poteter og dillsaus

IMG_1421

Fredag: Pulled kyllinglår (langtidsstekt på lav varme) med salat i speltpita (oppskrift kommer)

Lørdag: Moussaka

IMG_4868

Søndag: Baconsurret torsk med bacon og gulrotstappe


Dette blir en spennende uke for min del. Jeg starter som ernæringsfysiolog ved Klinikk for Alle Majorstuen i morgen, og det ser jeg virkelig fram til! Ønsker du kostveiledning av meg, kan du ta kontakt med klinikken for timebestilling her (under navnet Julianne Lyngstad).

Ønsker deg en god kveld videre, og lykke til med jobb- og skolestart i morgen. Kanskje er du en av dem som har bestemt deg for å sette i gang med lavFODMAP nå på nyåret? :)

Julianne

Click Here to Leave a Comment Below

Karoline - januar 4, 2015

Tommel opp for ukemeny! Gratulerer så masse med ny jobb :-)

Reply
  Julianne - januar 4, 2015

  Takk skal du ha, Karoline! :D

  Reply
Stine - januar 5, 2015

Gratulerer så masse med ny jobb!! :-D hva koster en time med deg der? Klarer ikke finne noen prisliste på hjemmesiden deres..

Reply
Janne - januar 20, 2015

Hei,
Hva tror du om løkekstrakt i krydder? No go?
Og hva med glutenfri pasta grov. Ok å spise? :)

Reply
  Julianne - januar 21, 2015

  Hei Janne! Jeg ville ha holdt meg unna løkekstrakt i krydder om du følger eliminasjonsdietten, men eller kan du teste det ut og vurdere om dette skaper problemer for deg.
  Grov glutenfri pasta kan inneholde FODMAPs i form av chicory rot, eller være laget av soya, linser eller lignende. Les ingredienslisten nøye i det du vurderer å kjøpe en fiberrik, glutenfri pastavariant :)

  Mvh Julianne

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x