Uke 2: LavFODMAP-ukemeny
Hei og riktig godt nyttår!
Nå håper jeg du har fått slappet godt av i julen og at magen din har spilt på lag. Selv har jeg hatt det veldig fint i juleferien og har blant annet vært på sunnmøre hos svigers, i hjembyen min Molde og en snartur til Orkanger og Trondheim. Hektisk, men veldig hyggelig!
Nå er det januar og jeg er klar for hverdagen! Min samboer og jeg har bestemt oss for å sette i gang med planlegging av middager nå som 2015 er i gang. Dette er noe vi har gjort før, og som vi vet fungerer veldig bra. Desverre ramlet vi ut av rutinene, men nå er vi klare for å starte på nytt. Nytt år – nye muligheter! Jeg kommer til å poste ukemenyer hver søndag framover, noe jeg håper kan inspirere både meg og deg til å planlegge og variere måltidene fremover. Jeg har desverre ikke alle oppskriftene på bloggen ennå, men dette kommer etterhvert ;)
UKEMENY 2
Dette året startes med noen enkle middagsretter, som ikke krever for mye tid på kjøkkenet.
Mandag: Kyllingwok med ris (gulrot, brokkoli, paprika, vannkastanjer, det grønne av vårløken, kylling, salt og pepper og soyasaus)
Tirsdag: Fritatta med salat
Onsdag: Gulrot- og ingefærsuppe med stekt strimlet svinekjøtt
Torsdag: Laks med poteter og dillsaus
Fredag: Pulled kyllinglår (langtidsstekt på lav varme) med salat i speltpita (oppskrift kommer)
Lørdag: Moussaka
Søndag: Baconsurret torsk med bacon og gulrotstappe
Dette blir en spennende uke for min del. Jeg starter som ernæringsfysiolog ved Klinikk for Alle Majorstuen i morgen, og det ser jeg virkelig fram til! Ønsker du kostveiledning av meg, kan du ta kontakt med klinikken for timebestilling her (under navnet Julianne Lyngstad).
Ønsker deg en god kveld videre, og lykke til med jobb- og skolestart i morgen. Kanskje er du en av dem som har bestemt deg for å sette i gang med lavFODMAP nå på nyåret? :)
Julianne