Uke 3: LavFODMAP-ukemeny
Hei! Da var det klart for ny ukemeny. Denne uken blir innholdsrik og travel for meg, med lansering av boken i morgen og lanseringsfest på onsdag. Så ukens meny er mest til inspirasjon for dere! Ukemenyene jeg lager her på bloggen er jo også til min egen husholdning, ser du :) Jeg har desverre ikke alle oppskriftene på bloggen ennå, så derfor tar jeg med noen eksterne for variasjonens skyld!
LavFODMAP-ukemeny
Mandag: Tomatsuppe med kokte egg
Tirsdag: Spaghetti bolognese
Onsdag: Bokhvetepannekaker (eller pannekaker laget av spelt) med blåbær og stekt bacon
Torsdag: Laks med ananassalsa (oppskrift kommer)
Fredag: Magevennlig taco
Lørdag: Baconsurret (eller spekeskinke) kylling med paprikasalat – oppskrift fra Godt.no. Denne retten lager du lavFODMAP ved å kun bruke det grønne av vårløken og dropper hvitløken. Du kan eventuelt bruke en hvitløksolje* for å gi retten et hint av hvitløk.
Søndag: Pannestekt torsk med potetmos og strandamør
*Hvitløk inneholder en del fruktaner og er derfor høyFODMAP. Bruker du derimot en hvitløksinfusert olje vil du få smaken av hvitløk, uten FODMAPs. Fruktaner er vannløselig og vil derfor ikke slippes fra hvitløken ut i oljen. Det gjør at en hvitløksolje kan brukes på lavFODMAP-diett.
For å tilføre smak av hvitløk uten FODMAPs kan du blant annet velge å:
Lage din egen hvitløksinfuserte olje direkte i stekepanna
Kjøpe ferdig hvitløksolje i butikken
Ønsker deg ei riktig fin uke!
Julianne :)