Laks og ananassalsa (lavFODMAP)

I dag er den store dagen og boken er endelig lansert. Jeg har selv vært innom postkontoret og hentet den hjem (det tok litt lenger tid enn forventet)! Den ble så stor og fin, da gitt. Det er utrolig morsomt å endelig bla seg gjennom den etterlengtede boken. Puh. :D

I dag deler jeg en oppskrift som også er å finne i boken. Laks og ananassalsa er en nydelig, enkel lakserett som virkelig setter fart på smaksløkene. Kruttet fikk virkelig min familie erfare på da jeg var litt for ivrig på bruken av fersk chili! Chili er så vanskelig, av og til er den mild som paprika, mens andre ganger kan den nesten brenne hull i tunga, så vær litt obs på det!

Denne retten er inspirert av den velkjente retten laks og mangosalsa. Mango inneholder et høyt overskudd av fruktose i forhold til glukose, og er derfor en høyFODMAP-frukt. Ananas har derimot et balansert forhold mellom glukose og fruktose, noe som gjør frukten mer magevennlig enn mango. Ananassalsa er veldig friskt og godt til laks!

IMG_2554

Oppskriften holder til to personer

Dette trenger du:

2 biter laksefilet

Ananassalsa:

½ fersk ananas

5-6 cherrytomater eller 1 vanlig tomat

Frisk rød chili (smak til)

2 stilker vårløk (kun det grønne)

2 ss olivenolje

1 ts sesamolje (hvis du har)

Nykvernet svart pepper

2 ss hakket frisk koriander

Ønsket mengde ris som tilbehør

Slik gjør du: Kok risen etter anvisningen på pakken. Skjær ananas og tomater i små biter, finhakk chili og vårløk og bland i en bolle. Ha i olivenolje, sesamolje, pepper og hakket koriander og sett salsaen i kjøleskapet mens du steker laksen. Stek laksen i 3 – 4 minutter på hver side og server. Pynt gjerne med litt ekstra koriander :)


Jeg vil også minne om at det er siste frist til å bli med i trekningen av flotte premier om du bestiller boken gjennom haugenbok.no i kveld. Boken kan du bestille her!

Én bok-kjøper får et knivsett fra brødrene Øyo (verdi 3500,-)

Øyo Kniver lager noen av verdens beste kniver. Det er disse knivene det norske kokkelandslaget bruker, så her snakker vi kvalitet!

Tre bok-kjøpere får hver sin produktpakke fra Life ( verdi 3×1000,-)

Helsekostkjeden Life stiller med en komplett produktpakke for tre heldige vinnere. Den inneholder mange av matvarene fra boka, blant annet bokhvete, quinoa, vaniljepulver, chiafrø, fiberhusk, linfrø og gresskarfrø.

Ønsker deg en riktig fin kveld :)

Hilsen Julianne

Click Here to Leave a Comment Below

Marianne Kristiansen - januar 15, 2015

Mm, denne må prøves snart :) Ananas er jo så godt!
Jeg fikk forresten boken i posten i går. Den er superfin! :) Gleder meg til å prøve oppskriftene som ikke ligger her på bloggen. Vurderer å kjøpe en til mamma også, så hun er godt forberedt når jeg kommer hjem på besøk ;)

Reply
  Julianne - januar 15, 2015

  Hei Marianne :) Så kjekt å høre at du liker boken, og jeg håper du finner litt ny inspirasjon i oppskriftene der! Det er absolutt ikke feil å forberede mor på hva du kan og ikke bør spise! God idé. Hehe.

  Hilsen Julianne :)

  Reply
mariann undall - januar 16, 2015

Hei,så deg på frokost tv ;). Mye som ikke stemmer hær!. Stress er rett. Bra det fungerer for noen,det eneste jeg er enig med deg i og Lowmaps er tunge karbohydrater. For min Ibs er gjær Fyfy,så finner det merkelig at det er lowmaps,det samme gjelder rå mat,poteter,mais,rosenkål,broccoli,sukker og gotterier,potetgull,salt. Mye bra forskning,men å veldig mye dårlig og forvirrende desverre. Ønsker deg uansett lykke til,. Og alle vi andre som sliter,det er vel og forskjellig fra person til person. Nå står Duphalac for tur. Har prøvd det meste. Faste fungerer når magen krangler,klem

Reply
  Julianne - januar 19, 2015

  Hei Mariann :) Vi er alle forskjellige, og dette med lavFODMAP er nok desverre ikke løsningen for alle. Alle som sliter med mage- og tarmproblemer vet hvor lang tid det tar å finne ut av plagene dine, spesielt når det gjelder hva slags mat man tåler godt og dårlig. Et FODMAP-redusert kosthold hjelper derimot for veldig mange med irritabel tarm, så det er absolutt verdt et forsøk om man har prøvd alt annet :)

  Ha en riktig fin dag! Mvh Julianne

  Reply
Ann Kristin - januar 16, 2015

Heisann.
Prøvde denne oppskrifta til middag i dag, – suverent god, nydeli med masse god smak! :-)

Reply
  Julianne - januar 18, 2015

  Hei Ann Kristin :) Så kjekt at den falt i smak! Tusen takk for tilbakemeldingen din :)

  Mvh Julianne

  Reply
Brita - januar 23, 2015

Denne var utrolig god. Falt i smak hos hele familien. Flott å ha en litt spesiell og nydelig rett å servere gjester også. Blir en ny favoritt.

Reply
  Julianne - januar 23, 2015

  Hei Brita :) Takk for hyggelig kommentar. Det er veldig godt å høre at retten falt i smak! Jeg liker denne veldig godt selv :) Ønsker deg en riktig god helg!

  Mvh Julianne

  Reply
Nina - januar 25, 2015

Prøvde meg på denne forrige uke. Salsaen var FANTASTISK god!

Reply
  Julianne - januar 25, 2015

  Hei Nina :) Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Gøy å høre at den falt i smak :D

  Mvh Julianne :)

  Reply
Uke 5: LavFODMAP-ukemeny | LAVFODMAP - LYNGSTAD ERNÆRING - januar 25, 2015

[…] Fredag: Laks med ananassalsa […]

Reply
Unn - februar 14, 2015

Prøvde denne i dag. Veldig god. Så deg på God Morgen på TV2. Måtte bare kjøpe boken siden jeg har slitt med magen i over 20 år. Holder på å teste ut dietten nå.

Reply
  Julianne - februar 14, 2015

  :) Så kjekt at den falt i smak! Lykke til med kostomleggingen, jeg håper virkelig at du får god effekt av å redusere på FODMAPs :)

  Mvh Julianne

  Reply
Benedicte - april 2, 2015

Ååååh eg vil også være med i konkurransen, men eg bestilte boka di fra http://www.xlife.no for et par mnd siden…:/ Digger boka og elsker oppskriftene/maten! Igjen, tusen takk for gode tips og inspirasjon!:))
God påske til deg og dine Julianne :)

Reply
  Julianne - april 5, 2015

  God påske til deg også, Benedicte! :)

  Reply
Bjørg ANNE - april 14, 2015

Hei.Tåler ikke Chili, og lurer på hva som kan være godt å bruke istedenfor når jeg lager ananassalsa?

Reply
  Julianne - april 15, 2015

  Hei Bjørg Anne, du kan fint droppe chili i ananassalsaen :)

  Mvh Julianne

  Reply
Ole - mai 19, 2015

Hei! Ser ut som en veldig spennende rett, så tenkte å prøve den ut, sammen med andre oppskrifter på denne siden. Ser at du skriver fersk ananas, så jeg antar at det ikke er bra med disse hermetikk-boksene med ananas i lake, eller hur?

Reply
  Julianne - mai 20, 2015

  Hei :) Ja, denne er god! Fersk ananas er nok best og friskest i denne retten. Hermetisert ananas ligger som du sier ofte i en sukkerlake/juice/konsentrat som kan skape magetrøbbel i større mengder. Mvh Julianne

  Reply
Uke 5: lavFODMAP-ukemeny – GODT FOR MAGEN - januar 31, 2016

[…] Tirsdag: Laks og ananassalsa […]

Reply
Silvia - november 10, 2016

Hei. Jeg har kjøpt boken din, og bruker den hver dag ? Jeg lurer på om ananasjuice er lav fodmap?

Reply
  Julianne - november 13, 2016

  Hei Silvia :) Så kjekt at du liker og bruker boken! Ferskpresset ananasjuice er nok OK opp til en dl, vil jeg tro – på samme måte som ferskpresset appelsinjuice :) Mvh Julianne

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x