Rask kyllingwok (lavFODMAP)
Wok er en enkel hverdagsrett som sjeldent slår feil. Min wok er rimelig «ren» om jeg kan si det på den måten. Jeg bruker ingen spesiell woksaus, men krydrer godt og bruker soyasaus for god smak og konsistens. I tillegg liker jeg å ha litt laktosefri rømme til, gjerne blandet med en liten dæsj chilisaus. Chilisaus inneholder ofte litt hvitløk, men holder du deg til en liten dæsj (en ts) så går det ofte bra for de fleste med IBS. Dette må du selv vurdere! Uansett er dette en sunn og god rett som også er snill mot magen :)
Dette trenger du – bruk de grønnsakene du har og beregn mengde etter hvor mange dere er!
Kyllingfilét (jeg beregner én til hver person)
Gulrot
Brokkoli
Paprika
Squash
Vannkastanjer
Vårløk (det grønne)
Chili (finhakket)
Pepper (evt. annet ønkset krydder)
Soyasaus
Ris eller risnudler (gjerne en fullkornsvariant)
Slik gjør du: Kok ris/risnudler etter anvisningen på pakken. Kutt grønnsakene i mindre, like store biter og gjør det samme med kyllingen. Varm opp stekepannen/wokpannen, ha i fett og stek kyllingbitene ferdig. Fjern kyllingen fra stekepannen før du setter i gang med grønnsakene. Bruk medium til høy varme. La de hardeste grønnsakene som gulrot og brokkoli få noen minutter ekstra i stekepannen før du har i resten av grønnsakene. Ha deretter i kyllingbitene, soyasaus, pepper og eventuelt annet krydder. La steke i noen minutter før du serverer woken sammen med kokt ris eller risnudler.
Håper det smaker!
Julianne :)