Enkel tomatsuppe (lavFODMAP)

Denne tomatsuppen har jeg spist flere ganger i år allerede; som kveldsmat på kalde vinterkvelder, som middag – enten med kokte egg, glutenfri makaroni eller i selskap med disse bokhvetepannekakene. Det er helt utrolig hvor god smaken blir, selv uten løk eller toro! Jeg er sikker på at du kan pimpe den opp med både mer krydder eller andre grønnsaker, men i dag deler jeg selve grunnoppskriften. Du finner den også i boken :)

IMG_5158

Dette trenger du til to personer

2 ss olje + 1 hvitløksfedd skåret i biter (til hvitløksolje)

1 boks (400 g) hakkede tomater (velg gjerne økologiske) 

5 dl vann + 1-2 ss kyllingfond (f.eks denne som er uten løk og hvitløk)  

1-2 ss tomatpuré 

En klype kajennepepper

En ts sukker 

Nykvernet pepper

Evt. litt salt 

En skvett laktosefri matfløte eller lettmelk 

Slik gjør du: Varm opp oljen på lav varme i en kasserolle og tilsett biter av hvitløk. La hvitløken steke i oljen i noen minutter. Fjern hvitløksbitene fra kasserollen, nå har oljen fått litt smak av hvitløk uten FODMAPs. Ha i hermetiserte tomater, buljongvann og tomatpuré. Kok opp og smak til med kajenne, pepper, en klype sukker og en liten skvett med laktosefri fløte eller melk. Server tomatsuppen med hardkokte egg, litt revet hvitost eller en god, magevennlig brødskive med smør!

Velbekomme :)

Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

Wenche Løkken Olsen - februar 27, 2015

Denna såg god ut :) Må prøvast! GOD HELG ! Hels Terje :)

Reply
    Julianne - februar 27, 2015

    Takk, Wenche! Terje og jeg hilser så mye tilbake :D

    Reply
Line Hørland Anthonsen - mars 1, 2015

Nydelig suppe

Reply
Uke 10: LavFODMAP-ukemeny | LYNGSTAD ERNÆRING - mars 1, 2015

[…] Mandag: Tomatsuppe med kokte egg  […]

Reply
marit - mars 1, 2015

For første gang på mange år er det gøy å lese oppskrifter og å lage mat. Etter å ha lest gratis kapittlene måtte jeg dra rett til bokhandleren for å kjøpe boken din. Helgen har vært low fodmap med både pizza, torsk,scones og bokhvetepannekaker på menyen.
Er Mills kaviar fodmap vennlig?
Vennlig hilsen Marit

Reply
    Julianne - mars 5, 2015

    Hei Marit :D Takk for hyggelig kommentar. Gøy å høre at du har funnet matlagingsgleden igjen. Mills kaviar er lavFODMAP :) Stå på, Marit!

    Mvh Julianne

    Reply
Ellen - mars 6, 2015

Nå står jeg ved gryta og lager denne tomatsuppa. Jeg liker å tilsette minst mulig sukker, så jeg har hatt i et brett med dulcita-tomater, kjørt med stavmikser, istedet for sukker. Smaker himmelsk!

Reply
    Julianne - mars 6, 2015

    Så herlig, Ellen! Det var veldig lurt, så slipper du å tilsette sukker :) Jeg har også laget denne suppa med hermetiske cherrytomater – det anbefales også! Kos deg med tomatsuppen, og ha ei nydelig helg :D

    Reply
Uke 12: LavFODMAP-ukemeny | LYNGSTAD ERNÆRING - mars 15, 2015

[…] Mandag: Tomatsuppe med kokte egg  […]

Reply
Uke 22: LavFODMAP-ukemeny | Julianne Lyngstad - mai 24, 2015

[…] Mandag: Tomatsuppe med kokte egg […]

Reply
Hjemmelagede krutonger (lavFODMAP) | Julianne Lyngstad - august 7, 2015

[…] knasende krutonger er helt nydelig til salater, supper eller bare som snacks. Jeg skal aldri igjen kaste tørt brød! Du kan bruke hvilket som helst […]

Reply
Minestronesuppe (lavFODMAP) | GODT FOR MAGEN - september 22, 2015

[…] de siste årene, men jeg har funnet meg et par favoritter. Noen av dere har kanskje prøvd den enkle tomatsuppen eller for eksempel gulrot- og ingefærsuppen fra boken? Nå har jeg en ny favoritt å variere med […]

Reply
Uke 7: lavFODMAP-ukemeny – GODT FOR MAGEN - februar 14, 2016

[…] Torsdag: Magevennlig tomatsuppe med kokte egg […]

Reply
Hilde - mai 2, 2016

Brukar alltid denne oppskrift når vi har tomatsuppe i heimen, men eg har i litt tørka organo og basilikum i staden for kajennepepper.

Reply
Bella - oktober 10, 2016

Hei, jeg skal nå starte på denne fodmap dietten og lurer på dette med hvitløk. Det står i oppskriften din men på listen står den oppført som neimat. Er litt forvirret;-)

Reply
    Julianne - oktober 13, 2016

    Heisann :) Ja, jeg bruker hvitløk i denne oppskriften, men kun for å lage hvitløksolje. Jeg fjerner hvitløken etter å ha surret den i oljen. FODMAPs fra hvitløk løser seg ikke opp i oljen, men frigjør smak – noe som gjør at du kan få smak av hvitløk, uten FODMAPs :) Håper dette var oppklarende!

    Reply
Tone - april 19, 2017

Kjempegod suppe!
Prøvde den i dag. Tilsatte litt grønn vårløk og basilikum i tillegg .
Fullgod middag og rask og enkel å lage :-)

Reply
Aase - juni 22, 2017

Denne suppa var enkel og veldig god! Lagde dobbel posjon. Nå skal restene fryses ned i lunsjposjoner 😋

Reply
    Julianne - juni 23, 2017

    Hei, Aase :) Takk for hyggelig tilbakemelding! Smart å lage store mengder og fryse ned :) God helg til deg!

    Reply
Minestronesuppe (lavFODMAP) - GODT FOR MAGEN - september 11, 2017

[…] de siste årene, men jeg har funnet meg et par favoritter. Noen av dere har kanskje prøvd den enkle tomatsuppen eller for eksempel gulrot- og ingefærsuppen fra boken? Nå har jeg en ny favoritt å variere med […]

Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x