Banangranola med kokos uten nøtter (lavFODMAP)
Banangranolaen er nok den mest populære oppskriften jeg har her på bloggen, og det er ikke uten grunn. Selv tør jeg påstå at den er verdens beste hjemmelagede granola ;) Denne oppskriften er basert på den gode gamle slageren, og dedikeres til deg som ikke tåler eller liker nøtter :)
Dette trenger du til 6 dl granola (ett brett):
3 dl havregryn (lettkokte eller store)
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkefrø
1 dl kokosmasse
En klype vaniljepulver/kanel (kan sløyfes)
En klype havsalt (kan sløyfes)
1 banan
2 ss lønnesirup
2 ss kokosolje/rapsolje
Slik gjør du: Sett ovnen på 175 grader og kle en stekeplate med bakepapir. Bland sammen havregryn, gresskarkjerner, solsikkefrø, kokosmasse og krydderier i en bakebolle. Ta fram enda en bolle og bland sammen banan, kokosolje og lønnesirup. Bruk en stavmikser og kjør til blandingen er glatt. Deretter blander du bananblandingen i havre- og frøblandingen. Bland godt før du fordeler blandingen på stekeplaten. Settes midt i ovnen. Granolaen trenger omtrent bare 20 minutter i ovnen så sett på tidtaking. Etter 8-10 minutter kan du ta ut blandingen og røre litt med en sleiv før du setter den inn i ovnen igjen. Følg godt med! Når granolaen er gylden i fargen, er den ferdig. Den blir ikke helt sprø før den er avkjølt, så vent en liten stund før du nyter den! Oppbevares i et tett glass og nytes som topping på yoghurt, smoothies eller i en liten skål med laktosefri melk.
Håper det smaker!
Julianne