Pannestekt laks med tzatziki og ris (lavFODMAP)

Nå er det lenge siden ny middagsoppskrift fra frøken Lyngstad Ernæring! Dette har mye med at travle dager gjør det enkelt å ty til lettere løsninger i form av omeletter, speltlomper med fyll eller trygge, gode middager som laks, poteter/grønnsaker med en klatt laktosefri rømme. Ikke så veldig spennende med andre ord. Dagens oppskrift er nok en raskt middag, men likevel synes jeg den fortjener litt oppmerksomhet. Og mest oppmerksomhet går til tilbehøret: lavFODMAP-tzatziki! Denne er virkelig nydelig og jeg synes den gjør seg spesielt godt til laks :)

IMG_5278

 

Dette trenger du til to personer

2 biter laksefilét

Ønsket mengde ris (gjerne fullkornsris, villris eller råris) 

2 tomater eller annen ønsket salat 

Tzatziki

2 dl laktosefri yoghurt naturell eller gresk yoghurt 

En halv agurk (revet)

En skvis sitron

En klype salt

Nykvernet pepper

En liten håndfull frisk, finhakket dill (evt. en liten ts tørket dill)

Slik gjør du det: Riv agurken direkte i et rent kjøkkenhåndkle og klem ut overflødig vann over vasken. Bland agurken i yoghurten. Tilsett sitron, dill, salt og pepper. La tzatzikien stå i kjøleskapet til servering. La den gjerne stå en stund slik at smakene får sette seg. Kok ris etter anvisning på pakken. Ta fram en stekepanne, ha i litt smør eller olje sørg for at stekepannen er godt oppvarmet før du har i laksefileten. Krydre laksen med salt og pepper. La laksen steke i 2-3 minutter på hver side. Skjær opp tomater/salat. Nå er middagen klar til å nytes!

Håper det smaker!

Julianne

Click Here to Leave a Comment Below

Uke 24: LavFODMAP-ukemeny | Julianne Lyngstad - juni 7, 2015

[…] Lørdag: Stekt kyllingfilet med ris og tzaziki  […]

Reply
Tone - juli 8, 2015

Hei, takk for en saklig og interessant blogg med mange gode oppskrifter! Er helt nybegynner på området.:-) Jeg lurer på om det går an og bruke Ramsløk (i stedet for hvitløk), og andre gamle løksorter som f.eks. luftløk i lavFODMAP-retter?

Reply
  Julianne - juli 14, 2015

  Hei du :) Takk for hyggelig kommentar! Ramsløk er ikke testet for FODMAPs ennå, men det virker som at mange tåler godt ramsløk. For sikkerhets skyld bør du unngå ramsløk og andre løksorter vi ikke kjenner FODMAP-innholdet i under eliminasjonsfasen av dietten, og heller teste små mengder når magen din er i balanse :) Løksorter som er testet og godkjent er den grønne delen av vårløk og purreløk, samt gressløk :) Mvh Julianne

  Reply
Kristin - desember 18, 2015

Hei! Med gresk yoghurt, mener du da vanlig gresk yoghurt eller fins det laktosefri gresk yoghurt? Er laktoseinnholdet i «vanlig» gresk yoghurt lavere enn i andre yoghurter?

Reply
  Julianne - desember 18, 2015

  Hei du :) Det finnes to ulike varianter med laktosefri gresk yoghurt i butikkene, den bruker jeg! Jeg vet ikke om laktoseinnholdet i vanlig gresk yoghurt er lavere enn yoghurt naturell her til lands, men i USA og Australia er det faktisk tilfellet :) Julianne

  Reply
Uke 9: lavFODMAP-ukemeny – GODT FOR MAGEN - februar 28, 2016

[…] Tirsdag: Pannestekt laks med tzaziki og ris […]

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x